Social

În decembrie 2022, Casa Județeană de Pensii Teleorman a făcut plăți pentru 92.518 de pensionari / S-au acordat 455 ajutoare de deces

Marți, 31 ianuarie, s-a desfășurat şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural, organizată la nivelul județului Teleorman. Pe ordinea de zi s-au aflat și informări privind activitatea desfășurată în luna decembrie 2022 de serviciile publice și instituțiile publice, ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural.

Una dintre aceste instituții este și Casa Județeană de Pensii Teleorman, care, în ultima lună a anului 2022, a realizat următoarele: au fost plătite pensii și indemnizații pentru 92.518 pensionari, beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 112.755.145 lei, a acordat 455 ajutoare de deces, în sumă de 2.735.280 lei, a efectuat un număr de 555 tranzacții reprezentând: drepturi noi, modificări de pensii și indemnizații, recalculări, modificări conturi, modificări de adrese, modificări de nume, schimbarea modalității de plată, corecții CNP, acordare taloane CFR, înființări și lichidări conturi, sistări și suspendări de la plată – dosare de pensii ca urmare a decesului ori alte cauze, transferări dosare pensii și/sau indemnizații, precum și rețineri de pensii.

De asemenea, au fost depuse un număr de 241 cereri de pensionare cazuri noi și 156 cereri privind recalcularea drepturilor de pensie, au fost expertizate un număr total de 420 persoane la nivelul județului Teleorman, de către cabinetele de expertiză medicală, a înregistrat 33 cereri privind stabilirea unor drepturi de pensie comunitară sau confirmarea stagiului de cotizare realizat în România.

Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 a fost încheiat 1 contract de asigurare socială, iar potrivit prevederilor Legii nr. 163/2020 au fost încheiate 18 contracte de asigurare socială, au fost eliberate 2 formulare – Notificarea calității de neasigurat în sistemul de Securitate Socială din România, a înregistrat 48 utilizatori externi ai portalului cnpp.ro, a primit prin poșta electronică un număr de 350 solicitări și a fost înregistrat și prelucrat 1 formular pentru înregistrarea accidentului de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.