Social

În comparație cu anii trecuți, 1 iunie 2021 va fi o zi liniștită, fără evenimente pentru școlari

În Teleorman, ziua de 1 iunie va fi diferită față de anii trecuți, 2020 fiind, totuși, anul în care restricțiile au fost mult mai drastice. Virusul COVID-19 reprezintă principalul motiv de îngrijorare, din cauza căruia mai multe școli din județ preferă să nu organizeze activități specifice Zilei Copilului anul acesta.

Conform declarației lui Bogdan Doncea, directorul de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alexandria, principalul motiv pentru schimbarea față de anii trecuți este limitarea răspândirii virusului, “în clase reușim să păstrăm normele de siguranță, însă la un eveniment cu copiii… nu cred. Preferăm să nu organizăm niciun eveniment pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19”. La Școala Gimnazială “Mihai Viteazul“ din același oraș, conducerea unității susține că “nu vom organiza nimic la nivelul școlii, însă, din câte am înțeles, părinții organizează o excursie cu o singură profesoară și clasa respectivă. Se vor respecta normele şi condiţiile privind limitarea răspândirii COVID-19”.

“Școala nu va desfășura activități colective, dar colegii învățători și profesorii diriginți de la gimnaziu vor marca acest eveniment în sala de curs, la pădure și la Palatul Copiilor în perioada 28-31.05.2021. Se vor respecta regulile de distanțare specifice contextului actual și măsurile privind limitarea răspândirii COVID-19”, a spus Simona Bățăuș, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale “Ștefan Cel Mare” din Alexandria.

La nivelul liceelor, preocuparea prioritară este pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

De asemenea, în Roșiorii de Vede situația este asemănătoare, potrivit Ginei Stăvărache, directorul Școlii Gimnaziale “Zaharia Stancu”, “și în școala noastră se vor organiza activități cu prilejul zilei de 1 iunie, însă doar la nivelul fiecărei clase în data de 31 mai, activități de genul: desenarea de afișe, postere, despre copilărie, prietenie, respectând măsurile de siguranță din școală. Așteptăm confirmarea celor de la Crucea Roșie, care vor să le ofere preșcolarilor din cele două grădinițe pachete cu dulciuri”.

Deși ziua de 1 iunie este liberă prin lege, nu va mai exista o mini-vacanță ca în ultimii ani. Potrivit Ralucăi Turcan, ministrul Muncii, “din punctul meu de vedere, nu va exista o punte“, între zilele de duminică și cea de marți.

Conform acesteia, “dacă va exista o altă decizie, ne vom conforma”. Așadar, momentan, elevii și cadrele didactice sunt obligate să își desfășoare activitatea luni, deși în ultimii ani aveau o mini-vacanță. Raluca Turcan sugerează că trecerea cursurilor de la școala online la școala fizică a dus la “pierderi masive de învățare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.