Social

În ciuda vremurilor grele, bărbații din Teleorman nu au uitat de ziua de 8 martie

Ziua de 8 martie este un prilej pentru bărbați de a-și demonstra aperecierea și recunoștința față de cele mai dragi ființe din viața lor. Aceștia se dau peste cap pentru a oferi cele mai frumoase daruri, fie soțiilor, fiicelor, mamelor sau bunicilor. Cu toate acestea, cele mai frumoase, mai apreciate și mai oferite cadouri, rămân florile.

Domnii au la dispoziție o gamă variată de flori, fiecare dintre ele având o semnificație. Trandafirii roșii sunt simbol al dragostei și pasiunii, motiv pentru care pot fi oferiți în orice perioadă a anului. În schimb, trandafirii albi sunt simbol al iubirii pure, putând fi oferiți la început de relație.

Orhideele exprimă eleganța și rafinamenul, fiind potrivite pentru femeile față de care bărbații doresc să își arate respectul, fiind cele mai potrivite pentru soacre. Lalelele sunt florile perfecte pentru a putea fi dăruite de 8 martie, deoarece sunt viu colorate, semnificând sosirea primăverii. Aceeași semnificație o au și narcisele, care pot fi oferite doamnelor și domnișoarelor, cu acest prilej. Pe de altă parte, freziile, care au un parfum deosebit, simbolizează, mai degrabă, prietenia.

Marian, în vârstă de 37 de ani, din Alexandria, este căsătorit de 5 ani și, conform spuselor sale, nu a trecut nicio zi deosebită în care să nu își fi dovedit dragostea față de soția sa prin oferirea unui buchet de flori: “Cu siguranță, nici în acest an nu mă voi prezenta în fața soției cu mâna goală. Consider că gesturile mici fac diferența și, ca în fiecare an, îi voi oferi un buchet de trandafiri și o cutie de praline. Fiecare femeie trebuie să simtă că este iubită nu doar într-o zi marcată în calendar, ci pe întreaga perioadă a anului”.

În opinia lui Cristian, un alt teleormănean, în vârstă de 32 de ani, florile sunt obligatorii de 8 martie: “Pentru această zi, am organizat o seară în oraș, alături de nașii noștri. Voi merge, de asemenea, și acasă la mama și bunica mea, pentru a le oferi o atenție cu acest prilej. În ceea ce o privește pe soție, îi ofer adesea mici cadouri și surprize, iar în această zi, este imperios necesar ca noi, bărbații, să ne străduim mai mult pentru a le pune un zâmbet pe buze”.

Și în rândul elevilor, această zi are o semnificație deosebită: Nicușor și Cătălin, din municipiul Alexandria, ne-au mărturisit că, deși nu au vârsta la care să aibă o iubită, fiecare dintre ei pregătește ceva special pentru mame, colege și profesoare: “De ziua lor, a femeilor, considerăm că acestea ar trebui să fie pe primul loc, să fie prețuite și apreciate”.

Chiar și bărbații mai în vârstă, pensionarii din Alexandria, își amintesc cu nostalgie de anii tinereții și sărbătoresc această zi alături de soțiile lor, împreună cu care și-au petrecut cea mai mare parte din viață. Domnii au spus că nu uită în niciun an să le aducă o floare, cât de micuță, soțiilor: “Soția mea este centrul universului meu, este începutul și sfârșitul meu. Ne-am luat din dragoste, săraci amândoi și fără vreo susținere. Încă o țin de mână pe stradă și nu uit niciodată nici de ziua de 8 martie, nici de aniversarea sa”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.