Eveniment

În cinstea zilei de 1 Decembrie – Ziua Marii Uniri – Campania “Şi eu iubesc România” este în plină derulare

Carmen Dumitrescu

Demersul autorităţilor publice locale şi judeţene de a reînvia spiritul naţional în rândul locuitorilor judeţului pare a fi fost încununat de succes. Echipe formate din tineri au fost implicate în campania door-to-door dedicată promovării Zilei Naţionale, oferind alexăndrenilor câte un steag tricolor şi cărţi poştale tematice cu programul şi invitaţia de a patricipa la acţiunile dedicate Zilei Naţionale. Mai mult, au fost amplasate corturi în zona centrală a municipiului unde cetăţenii pot  primi în continuare steguleţe tricolore, brăţări tricolore, invitaţii şi un talon de concurs. Acest talon de concurs are pe verso un spaţiu unde cetăţeanul va putea să completeze un mesaj cu semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Extragerile se vor face în direct la televiziunea locală şi se vor acorda premii celor mai bune mesaje. Premiul final constă în faptul că persoana al cărei mesaj va fi ales câştigător îşi va spune mesajul pe scenă şi pe data de 1 decembrie va primi un steag din partea primarului Victor Drăguşin. Sunt anunţate, de asemenea, concursuri în cluburile din Alexandria, unde se va organiza un concurs la care participanţii vor interpreta imnul naţional iar ocupanţii primelor 3 locuri vor fi premiaţi cu câte un cocktail non-alcoolic tricolor. Mai mult, au fost organizate concursuri între şcoli pentru copiii din clasele I- IV şi V-VIII şi IX-XII, în cadrul cărora elevii au ales un simbol naţional pe care l-au integrat într-o reprezentare artistică. O comisie a mers chiar în cursul zilei de joi în şcoli pentru a evalua originalitatea, creativitatea şi complexitatea. Pentru fiecare categorie de copii câştigătoare s-au vor acordat premii reprezentative pentru simbolistica naţională, în speţă, steagul României, stema României şi stema Alexandriei.

În acest context, autorităţile publice locale şi judeţene nu pot decât să spere că vor reuşi, prin demersurile făcute în această perioadă, să învie sentimentele naţionale şi patriotismul în inimile teleormănenilor, care îşi vor reevalua sistemul de valori şi probabil vor putea opta pentru un altfel de viitor, diferit de tot ceea ce au trăit în ultimii ani, când intonarea imnului a fost de atâtea ori luată în derâdere şi când ceremoniile de comemorare a eroilor patriei au fost ignorate aproape în totalitate.

Între timp, la redacţia cotidianului nostru apar scrisori, în cadrul cărora alexăndrenii răspund temei concursului nostru: “Ce simţiţi la vederea drapelului naţional?”. Astfel, Adrian Badea ne-a scris în termeni foarte emoţionanţi sentimentele sale pentru drapel şi pentru patrie: “În primul rând am un sentiment asemănător celui care te încearcă atunci când revezi un prieten drag, pe care nu l-ai mai întâlnit demult… De asemenea, sunt încercat, în aceste vremuri, şi de un sentiment de nelinişte, de frică la gândul că se poate pierde ceva foarte drag. Numai gândul că acest simbol al unităţii acestui popor se poate pierde în aceste vremuri deloc uşoare, te poate întrista. Om fi noi fiinţe muritoare, dar la vederea drapelului nu mai am nici un dubiu şi am convingerea că România, cu bune şi cu rele, este şi va fi nemuritoare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.