Economie

În atenţia utilizatorilor de aparate de marcat electronice fiscale

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman reaminteşte că utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale au obligaţia să transmită datele către Sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare al ANAF.

În situația în care există aparate de marcat electronice fiscale neutilizate, utilizatorii au obligația de a informa organul fiscal prin completarea şi transmiterea “Declarației privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate” formular F4109. Formularul F4109 se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până cel târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate.

Prin aparate de marcat electronice fiscale neutilizate se înțelege aparatele de marcat electronice fiscale care nu au fost utilizate, în nicio zi din perioada de raportare.

“Invităm utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale care nu s-au conformat prevederilor legale în vigoare să procedeze după caz, fie la transmiterea datelor către Sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare al ANAF, fie să depună formularul F4109, dacă aparatele sunt neutilizate, pentru a nu risca eventualele sancțiuni”, transmite AJFP Teleorman.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.