Social

În Alexandria, farmaciile sunt închise pe 1 ianuarie, cu excepţia a patru dintre ele

În perioada sărbătorilor de iarnă, instituţiile au program modificat faţă de cel cunoscut. Cu excepţia spitalelor, ambulanţei, poliţiei şi pompierilor, care au program nu numai normal, dar chiar mai aglomerat ca în alte zile, mai toate instituţiile au beneficiat de o vacanţă mai mult decât generoasă în acest an, de Sărbători. Majoritatea se întoarce la muncă abia pe 3 ianuarie, unora, cu indulgenţă, mini-vacanţa fiindu-le acordată până după Bobotează. Mini-vacanţa are şi hibele ei, multe magazine, chiar dacă vor fi deschise de sărbători, lucrează după program redus sau nu s-au mai aprovizionat, iar farmaciile, pentru cei care au cam întrecut măsura şi au nevoie de medicamente, în mare parte nu sunt deschise.

Astfel, la Alexandria, potrivit Colegiului Farmaciştilor,  majoritatea farmaciilor sunt închise în zilele de Anul Nou. În cazul în care cineva are nevoie de medicamente, există o farmacie cu program prelungit, program de gardă. Astfel, în data de 31 decembrie, aproape toate farmaciile sunt deschise până pe la orele 20.00, cel mai târziu, cu excepţia farmaciilor Gedeon Richter, str. M. Filipescu, şi Farmacia Lungu, care vor fi închise, iar garda este asigurată de farmacia Gedafarm, str. Alexandru Colfescu. În ziua de 1 ianuarie 2013, vor fi deschise 3 farmacii, Hiram 1- Carpaţi şi Hiram 2 -Dunării, ambele de la 08.00 până la 20.00, şi Midofarm, de la 10.00 la 12.00, iar garda este asigurată de Gedeon Richter, str. Dunării. Restul farmaciilor vor fi închise, dar pe 2 ianuarie, majoritatea îşi reiau activitatea după programul normal al fiecăreaia, cu excepţia farmaciei Farmar, din str. Ion Creangă, iar garda este asigurată pe 2 ianuarie de farmacia Gedeon Richter, str. M. Filipescu. De precizat că programul prelungit al farmaciilor, respectiv garda, sunt asigurate până la orele 24.00.

La Turnu Măgurele toate farmaciile vor fi deschise pe 31 decembrie şi 2 ianuarie, iar în prima zi a anului 2013, pe 1 ianuarie nici una dintre acestea nu lucrează, la Roşiorii de Vede, pe 31 decembrie şi 2 ianuarie 2013 vor fi deschise toate farmaciile, iar în prima azi a anului 2013, dacă roşiorenii vor avea nevoie de medicamente, vor găsi deschise farmaciile Stefarm 1 şi Stefarm 2 de la primele ore ale dimineţii şi până la orele 20.00, iar la Videle nici o farmacie nu va fi deschisă, din cele două, până pe 3 ianuarie 2013. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.