Economie

În 2015, în Teleorman, doar pentru 14 unități administrativ-teritoriale au fost efectuate studii pedologice

În cadrul Colegiului prefectural de marţi, 15 decembrie, a fost prezentat raportul privind activitatea desfăşurată de Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Teleorman în cadrul programului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru realizarea Sistemului naţional de monitorizare sol-teren pentru agricultură în anul 2015.

Potrivit Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice, în anul 2015 doar pentru un număr de 14 unități administrativ-teritoriale au fost efectuate studii pedologice pentru întocmirea planurilor de amenajament pastoral, potrivit prevederilor H.G. nr.78/2015.

Din acest motiv, prefectul Carmen Daniela Dan a solicitat efectuarea imediată de deplasări în teren pentru consiliere, astfel încât toate unitățile administrativ-teritoriale să-și respecte obligația de a elabora amenajamente pastorale pentru pajiștile de pe raza localităților și cuprinderea sumelor necesare în bugetul local pe anul 2016.

De altfel, Eugen Mihai Coman, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Teleorman, a precizat că Asociațiile Crescătorilor de Animale care au încheiate contracte de închiriere/concesionare pentru suprafețele de islaz pot fi implicate în această acțiune și astfel numărul unităților administrativ-teritoriale care vor efectua studiile pedologice va crește. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.