Politic

În 2014, PSD Teleorman a realizat venituri totale de 7,5 miliarde de lei vechi; aproape 2 miliarde numai din donaţii

Autoritatea Electorală Permanentă, instituţie administrativă care urmăreşte organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor electorale, în scopul asigurării condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, a finalizat şi dat publicităţii extrase ale rapoartelor privind rezultatele controalelor efectuate la partidele politice în luna iulie 2015, privind modalităţile de finanţare a acestora. Printre filialele partidelor politice verificate de către reprezentanţii AEP se regăseşte şi organizaţia social-democrată din Teleorman.

În acest sens, potrivit datelor furnizate de AEP, „în conformitate cu prevederile art. 42 alin. (1) şi ale art. 44 alin. (1), (4) şi (6) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu Planul de control pe anul 2015, aprobat de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, precum şi cu notificarea misiunii de control, în perioada 3-9 iunie 2015 s-a efectuat controlul finanţării Partidului Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Teleorman pentru anul 2014.(…) Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Teleorman au totalizat 748.754,38 lei şi au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 526.730,00 lei, din donaţii în sumă de 192.700,00 lei şi din alte surse de venit în sumă de 29.324,38 lei”, se arată în Raportul Autorităţii Electorale Permanente.

Aşadar, în anul 2014, organizaţia din Teleorman a PSD a realizat venituri totale în valoare de 748.754,38 lei, dintre care 192.700,00 lei au reprezentat donaţii către partid.

Totodată, în raportul AEP se mai precizează că „nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei în vigoare cu privire la finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.