În anul 2014 au fost înregistrate, la nivelul judeţului Teleorman, 10 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă şi 2 accidente mortale. Potrivit ITM Teleorman, indicele de frecvenţă, respectiv numărul de accidentaţi care revine la 1.000 de lucrători), a fost de 0,3‰.
Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele 10 accidente de muncă cu incapacitate temporară au fost agricultură; fabricarea substanţelor şi a produselor chimice; fabricarea de maşini, utilaje, echipamente; industria construcţiilor metalice; fabricare de maşini; fabricare de mobilă; alte activităţi industriale; construcţii de clădiri; tranzacţii imobiliare. Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele 2 accidente de muncă mortale au fost agricultură, respectiv depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi.
Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate în anul 2014, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 ani deţin ponderea cea mai mare, de 33.3% din numărul total al accidentaţilor.
De asemenea, lucrătorii cu o vechime în ocupaţie de până la 5 ani sunt cei mai expuşi riscului de accidentare, reprezentând 41,7% din totalul accidentaţilor, precum şi cei cu o vechime între 5-10 ani şi lucrătorii cu o vechime intre 20-30 ani reprezintă 25%
Analiza accidentaţilor din punct de vedere al vechimii la locul de muncă releva faptul că 83,3%, adică 10 persoane, sunt lucrători până la 5 ani, iar ocupaţia cel mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor accidentate în munca este de mecanic agricol, reprezentând 16,6% din totalul persoanelor accidenta. De asemenea, anul trecut în Teleorman s-a înregistrat şi o boală profesională la derularea de activităţi industriale. (C.P.)