Social

În 2014, Casa Judeţeană de Pensii a acordat peste 4.000 de bilete de tratament

Casa Naţională de Pensii Publice organizează si administrează sistemul de trimitere la tratament balnear a persoanelor îndreptăţite, având a dispoziţie fondurile alocate pentru acest tip de prestaţii prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În anuI 2014, Casa Judeţeană de Pensii Teleorman a eliberat un număr de 4.553 bilete de odihnă si tratament care au fost repartizate pe 19 serii, pe staţiuni, unităţi de cazare şi date de prezentare.

Din totalul de 4.553 de bilete eliberate în anul 2014, cele mai multe au fost eliberate pentru pensionari (3.834, respectiv 84% ), persoane cu grad de handicap (336, respectiv 7,38%), asiguraţi (100, respectiv 2,19%), dar şi pentru alte categorii ca persoane beneficiare de plan de recuperare, veterani, deţinuţi pohitici, strămutaţi (283, respectiv 6.43%) Cele mai solicitate staţiuni au fost cele din Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti pentru afecţiuni digestive, Herculane, Pucioasa, Amara, Techirghiol, Eforie Nord, Saturn pentru afecţiuni reumatice, Covasna, Ţuşnad, Vatra Dornei, Buzia, pentru afecţiuni cardiovasculare, Govora, Slănic Prahova, Slănic Moldova pentru afecţiuni respiratorii.

Totodată, în anul 2014, a fost înregistrat un număr de 7.458 cereri pentru eliberarea biletelor de odihnă si tratament balnear.

Pentru a fi rezolvate cât mai multe solicitări din cele peste 7.000 de cereri venite în anul 2014, Casa Judeţeană de Pensii Teleorman

a făcut cereri de suplimentare către Casa Naţională de Pensii Publice astfel că un număr de 1.769 bilete de tratament au fost acordate suplimentar.(Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.