Politic

În 2013, în Teleorman nu va fi linişte electorală – Alegeri locale parţiale

 

Ioan DUMITRESCU

În judeţul Teleorman nu va fi linişte electorală nici anul viitor, 2013. După victoria din alegerile parlamentare din Teleorman din 9 decembrie din Colegiul 3 de la Camera Deputaţilor, Alexandria, a lui Liviu Nicolae Dragnea şi din Colegiul 1 Senat Turnu Măgurele- Zimnicea a lui Nicolae Mohanu, şi vacantarea posturilor de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi de primar al municipiului Turnu Măgurele, pentru cele două unităţi administrativ- teritoriale vor avea loc alegeri locale parţiale. În maximum şase luni de la vacantarea celor două posturi, conform legii, va trebui să se organizeze alegeri locale pentru ocuparea celor două funcţii, cea de preşedinte a Consiliului Judeţean Teleorman şi cea de primar al municipiului Turnu Măgurele. Urmează o nouă campanie electorală, urmează o nouă tevatură, o nouă cheltuială şi mai ales o nouă luptă politică între partidele politice cu reprezentare în judeţul Teleorman. Urmează iarăşi vuietul stârnit de candidaţii intraţi în campania electorală care vor străbate străzile municipiului Turnu Măgurele, dar şi uliţele şi pieţele oraşelor din tot judeţul Teleorman.

Mandatul celor care vor fi aleşi va fi doar de trei ani şi câteva luni, dar este la fel de plin de responsabilitate şi va avea aceeaşi încărcătură pentru viitorul preşedinte al consiliului Judeţean Teleorman, cât şi pentru primarul municipiului de pe malul Dunării, Turnu Măgurele.

În ce priveşte candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, Uniunea Social Liberală, prin glasul preşedintelui Liviu Nicolae Dragnea, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman, secondat de deputatul Marin Almăjanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Teleorman, l-au nominalizat ca şi candidat pe social-democratul Adrian Gâdea, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Celelalte formaţiuni politice nu şi-au făcut cunoscuţi candidaţii pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cu toate că atracţia postului este mare. Nici cine vor fi candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Turnu Măgurele nu se cunoaşte, cu toate că şi funcţia respectivă este râvnită atât de majoritatea formaţiunilor politice, cât şi de mai multe personalităţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.