Economie

Impozitarea bacşişului şi completarea Registrului de bani personali, eliminate prin lege din 9 iulie

bonLegea care elimină impozitarea bacşişului a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 6 iulie, şi intră în vigoare joi, 9 iulie. Actul normativ elimină, de asemenea, şi reglementările care obligau angajaţii să înscrie banii pe care îi deţin în Registrul de bani personali.

Legea prin care sunt eliminate din legislaţia actuală articolele ce reglementează bacşişul, stabilind că acesta trebuie contabilizat şi impozitat, fusese promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, după ce a fost votat de deputaţi, la jumătatea lunii iunie, dar şi de senatori, la finalul lunii mai.

Actul normativ, în forma publicată, abrogă dispoziţiile care definesc bacşişul, cele care stabilesc că bacşişul trebuie marcat pe un bon fiscal separat, precum şi cele care prevăd că angajatorul poate decide dacă păstrează bacşişul sau îl distribuie angajaţilor.

Totodată, prin Legea nr. 186/2015 sunt eliminate şi articolele potrivit cărora angajaţii trebuie să înscrie banii pe care îi deţin în Registrul de bani personali.

Prin eliminarea celor două prevederi din legislaţie, se face revenirea la vechiul cadru legal, care nu reglementează în niciun fel sumele suplimentare de bani primite de angajaţii din anumite ramuri de activitate sub forma de bacşis. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.