Social

Îmbolnăvirile de sezon, în atenţia medicilor. Tot mai multe persoane sunt afectate de viroze respiratorii

virozeOdată cu venirea anotimpului rece, medicii se confruntă, ca în fiecare sezon de altfel, cu tot mai multe cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii. Acestea sunt favorizate de temperaturile reci, începând cu luna octombrie şi până în martie-aprilie, săptămânal se monitorizează evoluţia infecţiilor respiratorii, a pneumoniilor şi gripelor.

În Teleorman, numărul îmbolnăvirilor este destul de mare, dar o centralizare deocamdată, nu a fost făcută, abia săptămâna viitoare fiind făcută o situaţie a îmbolnăvirilor după raportările pe care medicii de familie le fac săptămâna aceasta.

Medicii teleormăneni recomandă o igienă corespunzătoare a mâinilor, evitarea aglomeraţiilor pe cât posibil, evitarea persoanelor bolnave, o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume, suplimente pe bază de vitamina C, numai la recomandarea medicului şi adoptarea unei ţinute adecvate anotimpului rece.

Anotimpul rece, spun medicii, este perioada în care germenii infecțioși și virali, cei care stau la baza transmiterii pe cale aeriană a bolilor infecțioase, se dezoltă cel mai mult. Odată pătrunși în organism, aceștia provoacă viroze respiratorii, guturai, gripă, pneumonii și alte infecții, cele mai multe din sfera ORL. În ceea ce priveşte vulnerabilitatea populaţiei la îmbolnăvire, cei mai afectaţi sunt copiii, bătrânii şi bolnavii cronici, categorii de persoane cărora le este recomandată vaccinarea antigripală.

Bolile care apar în această perioadă sunt, de obicei, infecții sezoniere, mai spun specialişti, care, tratate corect, sunt pasagere. În cazul bolilor cronice, însă, starea pacientului se poate agrava. În caz de îmbolnăvire, printre primele măsuri pe care pacientul sau părintele, în cazul copiilor, le pot lua se numără izolarea la domiciliu în formele mai ușoare şi prezentarea la medicul de familie pentru o primă examinare, iar în cazurile grave este posibilă internarea. Persoana bolnavă trebuie să se spele pe mâini, mai ales după un acces de tuse sau strănut, să utilizeze batiste de unică folosinţă, iar hidratarea corespunzătoare și consumul crescut de fructe și legume, bogat în vitamina C ajută la recuperare. (C.P.)

One Comment

  1. veniti la scoala n.balcescu unde sunt 14 grade in scoala, directorul spune ca nu a dat zapada ca sa porneasca centrala

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.