Politic

Îi lasă Cristescu locul în Consiliul Judeţean lui Crîngeneanu?

Înainte de a confrunta lista de propuneri a organizaţiei din judeţ cu cea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, social-democraţii teleormăneni se rezumă la a discuta variantele  pe care le au pregătite pentru parlamentare, fără a da însă numele celor luaţi în discuţie pentru parlamentare. Şi, dacă o viitoare candidatură a preşedintelui PSD nu mai este o noutate, cine vor fi reprezentanta femeilor social-democrate din judeţ, tânărul social-democrat, precum şi seniorul ce vor ocupa locurile eligibile de pe lista PSD rămân, încă, necunoscutele ecuaţiei alegerilor parlamentare.

Tinerii social-democraţi vor avea, cu siguranţă, un reprezentant în camera inferioară a Parlamentului începând cu legislatura 2016-2020, în cărţi pentru a ocupa locul eligibil de pe lista de candidaturi ce-i revine organizaţiei de tineret fiind mai mulţi reprezentanţi ai TSD Teleorman, însă cotaţi cu cele mai mari şanse de a-şi adjudeca una dintre poziţiile eligibile de pe lista PSD sunt fostul şef al Cancelariei Prefectului, Gabriel Crîngeneanu, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu.

Potrivit unor surse din partid, unul dintre cei doi se va alege, cu siguranţă, cu unul dintre mandatele de deputat ce vor reveni PSD la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, astfel că, indiferent care va fi norocosul ce va lăsa politica din judeţ pentru a merge în Legislativ, în forul legislativ de la nivel de judeţ vor fi făcute modificări, în contextul în care atât Gabriel Crîngeneanu, cât şi Dănuţ Cristescu sunt consilieri judeţeni.

Astfel, în cazul în care Gabriel Crîngeneanu va fi tânărul social-democrat care va merge în Parlament, în locul său va fi validat următorul candidat PSD de pe lista de candidaturi la alegerile din iunie pentru Consiliul Judeţean, respectiv Claudiu Mihalcea.

Pe de altă parte, în cazul în care Dănuţ Cristescu este cel care se va alege cu locul eligibil de pe lista pentru Camera Deputaţilor, implicit cu mandatul de parlamentar dupa 11 decembrie, tânărul social-democrat va elibera postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ce revine PSD, asftel că, în locul acestuia, susţin surse din partid, va fi validat nimeni altul decât Gabriel Crîngeneanu. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.