Eveniment

Ideo Ideis / Alexandru Papadopol, Corina Moise și Mariana Gavriciuc vin la Alexandria

Cu ocazia Festivalului Ideo Ideis, ediția a 16-a, Alexandru Papadopol, Corina Moise și Mariana Gavriciuc vor veni la Alexandria să se întâlnească cu adolescenții în perioada 9 – 15 august. Mai mult, sâmbătă, 14 august, la ora 20.00, pe scena Centrului Multifuncțional pentru Tineret Alexandria, Sala Mare, va juca trupa de teatru alexăndreană, Alter Ego, în fața comunității din municipiu, potrivit informațiilor transmise de Ana Fierăscu, reprezentant Ideo Ideis.

“Cred că este o experiență necesară pentru dezvoltarea personală a fiecărui participant, pentru simplul fapt că potențează prezența individuală în cadrul unui grup (…). Cred că, indiferent de meseria pe care o vor alege, participanții, mulți dintre ei adolescenți, se pot raporta la această experiență ca la una care îi va face să își găsească, într-o măsură considerabilă, propria individualitate și putere de exprimare a personalității, ținând, totuși, cont și de scopurile celorlalți”, spune Alexandru Papadopol.

Acesta vine în calitate de mentor la Alexandria, fiind actor în trupa Teatrului Odeon din București, cu un portofoliu vast de roluri în producții cinematografice românești premiate. Cât despre cel mai recent rol al său, acesta este Doru în seria Bani Negri (r. Daniel Sandu, 2020).

Actrița independentă Corina Moise vine pentru Atelierele de Teatru Tânăr la Alexandria. Aceasta a colaborat cu succes cu o mare parte din teatrele instituționalizate, atât din București, cât și din alte orașe ale țării, dar și cu teatre din peisajul independent românesc. Potrivit organizatorilor Ideo Ideis, Corina Moise are o experiență vastă, de peste 30 de titluri de teatru în portofoliul ei.

Coregrafa Mariana Gavriciuc “crede în dans ca metodă de curățare și eliberare emoțională, mecanism de autocunoaștere și formă de educație”, spune Ana Fierăscu despre trainerul Atelierelor de Arte Alăturate – Dans, care se vor susține pentru comunitatea alexăndreană. Cât despre experiența acesteia, Mariana Gavriciuc este originară din Republica Moldova, activează de mai bine de un deceniu în teatrele și spațiile independente de dans din România, în colaborare cu regizori sau în proiecte personale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.