Politic

Ică Calotă: “Un guvern nu se schimbă prin demisie, ci prin formarea unei noi majorităţi, iar acum nu este cazul”

ica calotaDuminică, 12 iulie, prin intermediul unei reţele de socializare, preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat că renunţă la funcţia de conducere din cadrul partidului, până la soluţionarea anchetei DNA, pentru a nu afecta imaginea formaţiunii politice. Renunţarea acestuia la funcţia din partid a fost văzută ca fiind mai mult sau mai puţin inspirată de către colegii săi din PSD, iar liberalii i-au cerut să plece şi din fruntea Guvernului, nu numai de la conducerea partidului.

Luni, 13 iulie, la numai o zi după ce şi-a anunţat retragerea de la şefia PSD, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.

După demersul DNA, părerile în ce priveşte necesitatea unei demisii din funcţia de premier au fost, de asemenea, împărţite. Şi, dacă liberalii şi-au menţinut poziţia, respectiv aceea de a-i cere premierului demisia de la şefia Executivului, poziţia adoptată de partenerii din cadrul coaliţiei de guvernare a fost cea mai aşteptată.

În acest sens, deputatul Ică Florică Calotă şi-a exprimat susţinerea pentru premierul Victor Ponta, de altfel aceasta fiind şi poziţia partidului din care face parte. ALDE, partener PSD în cadrul alianţei de guvernare, susţine rămânerea actualului Executiv la Palatul Victoria, în calcul fiind luată însă şi o posibilă nominalizare a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu pentru a prelua şefia Guvernului, neexistând însă discuţii serioase în acest sens.

“Faptul că Victor Ponta şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD este un lucru bun, în acest fel nu afectează imaginea partidului. În ce priveşte o eventuală demisie din fruntea Executivului, consider că nu este o soluţie de luat în calcul în momentul de faţă, întrucât un guvern nu se schimbă prin demisie, ci prin formarea unei noi majorităţi, iar acum nu este cazul. ALDE susţine actuala majoritate, ALDE susţine, aşa cum am mai spus, actualul Guvern şi, implicit, actualul premier”, a declarat deputatul Ică Florică Calotă referitor la poziţia partidului din care face parte. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Tu de unde ai cazut ma,din Luna ?Pai daca primul ministru e un hot prins si invinuit de DNA,ce majoritate poate sa-l mai tina in functie,boule !? Guvernul despre care vorbesti este unul alcatuit din hoti,plagiatori si mafioti. Poporul are dreptul sa darame orice majoritate de cacat,despre care tu vorbesti.Aceasta majoritate nu mai are suport popular si guvernul trebuie sa plece,nu sa mai astepte pana in 2016 ,sa mai faca alte nenorociri in tara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.