Politic

Ică Calotă: “Ei încearcă, încearcă pe toate fronturile să câştige parlamentari”

„Eminamente liberal”, după cum însuşi deputatul o spune, Calotă Ică Florică are planuri mari pentru Partidul Liberal Reformator, partid mic şi încă neînregistrat, dar cu doi miniştri în Guvernul Ponta 4 şi funcţia de preşedinte al Senatului în custodie, în persoana liderului Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit deputatului PLR, după ce Tribunalul Bucureşti a respins, în toamna anului trecut, solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului, preluat de gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic, se pare că lucrurile intră pe făgaşul normal pentru reformatori, iar partidul va fi înregistrat cu acte în regulă până la sfârşitul lunii februarie.

Aflat în coaliţia de guvernare, PLR se vrea, aşa cum numele o spune, partidul ce revoluţionează clasa politică din România. Despre Programul 2030, cu care PLR vine ca alternativă la sistemul politic existent, deputatul Calotă spune că este modalitatea optimă de reformare a clasei politice. Astfel, potrivit deputatului PLR, vor fi cooptaţi în partid şi promovaţi oameni tineri, cu vârste între 20 şi 30 de ani, de unde şi numele programului.

Despre planurile pe care le are alături de colegii din PLR, având în vedere că anul 2015 este unul pregătitor pentru anul 2016, unul puternic electoral, deputatul Calotă spune că formaţiunea politică din care face parte are un program bine definit, cu măsuri de dreapta, liberale. Totodată, deputatul PLR a precizat că, pentru moment, partidul se vrea unul de sine stătător şi că, în principiu, la alegerile din 2016 partidul va candida cu liste proprii, nefiind însă exclusă posibilitatea unei alianţe.

„Partidul Liberal Reformator este, de fapt, partidul liberal – noul PNL este mai degrabă unul popular, iar eu pot să spun că noi, alăuri de PSD, am îndeplinit până acum programul promovat de USL în proporţie de aproximativ 60% şi o să continuăm cu celelalte măsuri pentru a-l duce la bun sfârşit”, a mai spus Calotă Ică Florică.

În judeţul Teleorman, deputatul Calotă se laudă cu 60 de organizaţii locale şi spune că lucrează la formarea unor echipe competitive şi în localităţile în care PLR nu este încă prezent.

Referitor la coaliţia de guvernare, deputatul PLR afirmă că este, de fapt, vechiul USL, care nu face altceva decât să continue programul cu care a venit în faţa electoratului înaintea alegerilor din 2012. Potrivit acestuia, cele mai multe dintre punctele cuprinse în programul USL au fost atinse, iar Guvernul Ponta nu este în pericol.

„Guvernul Ponta rezistă până în 2016, nu cred că există vreun pericol până atunci. PNL vrea să înlocuiască Guvernul Ponta cu un alt guvern, în condiţiile în care ei nici măcar un program de guvernare nu au. Cred că ţinta principală în acest moment este schimbarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului, atât pot să spere”, a spus Calotă Ică Florică.

În ce priveşte pericolul care îl paşte pe liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, acela de a-şi pierde poziţia de al doilea om în Stat, deputatul Calotă spune că este mai degrabă o dorinţă a PNL, foarte greu de realizat însă. Nu neagă faptul că a fost abordat de foşti colegi din vechiul PNL pentru a reveni în tabăra liberală şi că argumentele cu care s-a încercat readucerea sa în partid au fost de natură emoţională. „Mi-au zis foşti colegi să revin în PNL, că sunt liberal de peste 20 de ani şi că am făcut multe pentru partid. M-au abordat mai mult emoţional, fără vreun argument concret. Ei încearcă, încearcă pe toate fronturile să câştige parlamentari, chiar dacă spun public că nu practică traseismul”, a precizat deputatul PLR referitor la modalitatea folosită de PNL pentru a obţine o majoritate care să-i permită schimbarea guvernării actuale. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. Bine noi me-am cam saturat de vorbele politicienilor indiferent din ce partid fac parte. In cel priveste pe d-l Calota eu il apreciez ca a ales o carte si vom vedea daca va fi castigatoare!

  2. Din cate se aude prin piata politica din Plosca domnul Ica Calota se zbate de moarte sa revina la PNL dar nimeni nu se uita la el.
    Pacat ca nu este primit inapoi ca este corespuzator pentru piata-gras,frumos si nu …mananca mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.