Politic

Ică Calotă, aproape de preluarea Organizaţiei PNL Teleorman

În tabăra vechilor liberali teleormăneni, din momentul în care “mâna de fier” a preşedintelui Almăjanu n-a mai putut ţine în frâu organizaţia din judeţ, problemele de sănătate ale acestuia ţinându-l departe de scena politică, spiritele s-au agitat vizibil. Iar faptul că Eugen Pîrvulescu, mâna dreaptă a preşedintelui PNL, a fost delegat de la centru drept liderul liberalilor teleormăneni a creat ample discuţii în interiorul partidului; discuţii care n-au întârziat să apară şi în spaţiul public, lucru surprinzător, de altfel, în condiţiile în care liberalii teleormăneni şi-au rezolvat mai tot timpul problemele “în familie”.

Tentative de debarcare a tânărului lider liberal de la cârma organizaţiei au existat de-a lungul timpului, dar Eugen Pîrvulescu s-a ţinut pe poziţii şi a reuşit, de fiecare dată, să rezolve lucrurile într-un mod favorabil lui.

Se pare însă că discuţiile din interiorul organizaţiei liberale din judeţ n-au luat încă sfârşit, astfel că, venirea unui actor politic cu experienţă la cârma PNL Teleorman a fost repusă pe tapet. De altfel, susţin voci liberale, în şedinţa BPJ de luni, 23 noiembrie, a fost pusă în discuţie preluarea organizaţiei liberale de către un singur preşedinte şi renunţarea la conducerea bicefală, prin copreşedinţi, o rezoluţie în acest sens fiind votată şi trimisă la Centru.

Despre cine este în cărţi pentru a prelua organizaţia PNL din judeţ, în rândul liberalilor teleormăneni se discută, deocamdată, timid, în condiţiile în care variantele nu sunt multe, iar orgoliile sunt, în continuare, destul de puternice.

La Centru însă, discuţii în acest sens există deja, astfel că fostul liberal Ică Calotă a purtat deja discuţii cu liderii PNL pentru a veni la cârma organizaţiei liberale dinTeleorman, ceea ce ar duce la calmarea spiritelor, dar şi la mobilizarea organizaţiei pentru alegeri, odată dispărute disputele interne pentru supremaţia în partid. Iar mare parte a liberalilor teleormăneni agreează, se pare, varianta ca Ică Calotă, liberal cu state vechi, să preia organizaţia din judeţ. Mai mult, susţin voci liberale, venirea acestuia la şefia organizaţiei ar însemna, practic, şansa partidului pentru ca la alegerile locale şi generale din puternicul an electoral 2016 PNL Teleorman să obţină rezultate notabile, în acest sens fiind invocată relaţia bună pe care Ică Calotă o are atât cu primarii liberali, cât şi cu grupurile răzvrătiţilor din PNL. Aşadar, perioada următoare va fi edificatoare în acest sens, iar alegerea unei variante care să împace şi capra, şi varza ar duce la ceea ce liberalii din judeţ au căutat în ultima perioada: unitate şi linişte în partid. (Violeta Mocanu)

10 Comments

 1. Chiar sa nu intelegeti odata cine este acest Ica, ultima speta de om. Si faptul ca nimeni nu il doreste in pnl. Ce viseaza domnul Ica noaptea, scrieti voi dimineata in ziar 🙂

 2. Marea SCULA LIBERALA, nea ICA, preia haturile armasarilor din teritoriu!Da, nea ICA este solutia!Traiasaca ICA CALOTA!!!

 3. A PLECAT IN BARCA LUI TARICEANU… PROSTII! ADEVARATII LIBERALI NU AU PUTUT SA STEA LANGA CEI CU CARE S-AU LUPTAT 20 DE ANI!

 4. imi place. chiar ar trebui. s-ar unifica si miscarea liberala din judet.

 5. A fost vreodata altfel? Va inselati!

 6. Asa e in Teleorman. Atipic. Desi ma indoiesc ca ar fi o stire adevarata. D-vs ca ziarista ar trebui sa stiti mai multe

 7. Doamne fereste ca domnul Calota Ica sa ajunga presedintele PNL Teleorman.
  Sa nu uitam cum Ica Calota a tradat PNL si sa dus in barca lui Tariceanu.

 8. Asta este! Cei de la centru vor sa-si mentina functiile, numesc la judete incompetenti, ne dau noua targheturi de realizat si cand nu iese bine vinovatii suntem noi, alergatorii.

 9. Ierta-ti-mi curiozitatea, dar presedintii nu se mai aleg?Doar se numesc de la centru?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.