Eveniment

Hoți, dar proști! Prinși cu mașina împotmolită în noroi și cu porcu-n portbagaj

De ceva vreme, la Orbeasca se fură orice: de la monede de 50 de bani din sălile de păcănele și băutură și țigări din buticurile de țară, până la…porci. Ultima ispravă a hoților a intrat în atenția polițiștilor în noaptea de miercuri, 20 februarie, când oamenii legii au vrut să opreasca o mașină, însă șoferul a ignorat cu desăvârșire semnalul acestora. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului și, la un moment dat, mașina urmărită a rămas împotmolită în noroi, pe câmp. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit un porc în portbagajul autoturismului în care se mai aflau doi bărbați. Cum n-au putut să justifice proveniența animalului, polițiștii au plecat, cu tot cu hoți, dintre care unul în cârje, în căutarea proprietarului porcului.

Au găsit relativ repede ograda din care fusese sustras animalul, mai ales că, în efortul de a se face nevăzuți cât mai repede, unul dintre bărbați își pierduse telefonul mobil, chiar în cotețul porcului.

Se pare însă că furtul animalului nu a fost singura ispravă născocită, miercuri noapte, de mințile “inventive” ale hoților care au speriat Orbesca în ultima perioadă. Astfel, aceștia sunt bănuiți că, înainte să plece cu animalul din ograda unei bătrâne din localitate, au bătut zdravăn un bărbat, martor într-un doar penal mai vechi care îi viza. Martor pe care, nu cu mult timp în urmă, l-au amenințat că îi dau foc la casă.

Mai mult, sunt indicii că bărbații reținuți de polițiști miercuri noapte, în timp ce încercau să fugă cu porcul în portbagaj, nu sunt străini de jafurile din ultima vreme date la unități comerciale din Orbeasca. Și se pare că cei doi nu acționează singuri, ci fac parte dintr-un grup care, de ceva timp, terorizează, la propriu, localitatea.

În prezent, unul dintre hoți se află în arestul poliției, urmând să fie prezentat judecătorului cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile în timp ce celălalt, cel în cârje, neavând antecedente penale este cercetat în libertate. Totodată, oamenii legii fac cercetări pentru a descoperi cine mai era în mașină cu cei doi în noaptea în care au fost prinși.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.