Eveniment

Holograf, Pepe şi Deep Central vor cânta la Alexandria cu prilejul Zilelor oraşului

holografCarmen Dumitrescu

După o perioadă în care s-au purtat negocieri pe tema artiştilor care vor vizita Alexandria în cele trei zile de sărbătoare de la finalul lunii august, iată că programul Zilelor Municipiului a fost stabilit şi aprobat în Consiliul local, în cadrul celei mai recente şedinţe din 25 iulie. Potrivit programului oficial, primele manifestări legate de celebrarea Alexandriei vor începe de marţi, 27 august, când va începe Cupa presei la pescuit, urmat miercuri, de un alt concurs de pescuit dedicat publicului larg, care îşi va exprima dorinţa, prin înscriere, să-şi demonstreze îndemânarea. De joi, 29 august, strada Dunării va fi blocată şi se va deschide târgul meşteşugarilor, eveniment care atrage, de regulă, destul de mulţi curioşi, indiferent dacă alexăndrenii stau bine cu fondurile sau nu în perioada respectivă.

În aceeaşi zi, de la orele 19.00 va avea loc, pe principalele artere rutiere ale municipiului, procesiunea religioasă, la care participă,  ca în fiecare an, Fanfara Militară “Dealul Spirii” din Bucureşti.

În cursul zilei de vineri, 30 august va fi premiat primul copil născut de ziua oraşului şi vor avea loc mai multe concursuri, între care menţionăm “Cupa Municipiului Alexandria la fotbal”, “Cupa Municipiului Alexandria la Tenis” şi “Cupa Municipiului Alexandria la Înot”, dar şi un concurs de table şi unul de tenis de masă. În aceeaşi zi va avea loc şedinţa festivă a Consiliului local, în cadrul căreia va fi premiat cetăţeanul de onoare al municipiului.

Seara, începând cu orele 20.00, după deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Alexandria, va avea loc un concert de muzică populară, unde  sunt invitaţi interpreţii: Florin Pîrlan, Viorel Ciobanu, Olguţa Berbec, Mioara Velicu, Nicolae Furdui Iancu şi Maria Dragomiroiu.

Sâmbătă, după premierea celui mai frumos spaţiu verde şi concursul de desene pe asfalt, va avea loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, în sala de şedinţe a primăriei. Tot acolo, vor fi premiaţi şi participanţii la concursul de fotografie. Seara, începând cu orele 20.00, va avea loc un spectacol susşinut de cei de la Deep Central, Silvy, Nick, Pepe şi o trupă de rock, încă neprecizată în program, probabil pentru că negocierile încă se poartă.

În ultima zi de festivităţi, alexăndrenii vor putea asista la un spectacol muzical susţinut de Distinto, Silvia de la Vegas şi Holograf iar seara se va încheia cu un foc de artificii. Desigur, în program mai pot apărea şi alte modificări, însă, în mare măsură, acestea sunt evenimentele la care alexăndrenii sunt îndreptăţiţi să se aştepte cu prilejul zilelor oraşului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.