Economie

Hexi Pharma a avut în 2015 doar două contracte în Teleorman

Ministerul Sănătății a făcut primul pas în asumarea mandatului de transparență în sistemul sanitar și a publicat lista contractelor de achiziții de substanțe biocide raportate în SEAP în 2015. De asemenea, pe site-ul MS sunt două fișiere, unul referitor la achiziții de substanțe biocide raportate în SEAP în 2015, iar celălalt fișier conține o analiză comparativă a acestor contracte pe mai mulți factori.

Surprinzător este că, în analiza comparativă a contractelor, suma cea mai mare nu este deținută de Hexi Pharma, cum mulți ar fi tentați să creadă, chiar dacă numărul cel mai mare de contracte încheiate este deținut de Hexi Pharma. Astfel, potrivit datelor publicate de MS, Hexi Pharma a încheiat în 2015 un număr de 607 contracte, a căror valoare totală a fost de 7.928.378 lei, iar cea mai mare valoare a contractelor încheiate a fost de 10.036.644 lei. Firma care a încheiat cea mai mare valoare a contractelor este o firmă din Ploieşti. Al – Carina SRL a încheiat pentru suma menționață doar 3 contracte, din care unul singur are valoarea de 10,012,068.00 lei cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, obținut prin licitație deschisă.

Cât privește contractele Hexi Pharma cu spitale din Teleorman, singurul spital care a colaborat în 2015 cu această firmă a fost Spitalul Județean de Urgență Alexandria, portivit listei publicate de MS. SJU Alexandria a avut în 2015 încheiate două contracte cu Hexi Pharma, a căror valoare a fost de 1.087,5 lei, respectiv de 1.625 lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.