Sport

HCT Alexandria a intrat în vacanţă o lună de zile

Din data de 16 martie, când a avut loc etapa a 20-a a campionatului Diviziei A de handbal, competiţia s-a întrerupt pentru o perioadă de o lună de zile. Această pauză destul de lungă se datorează programului stabilit pentru loturile naţionale ale României (seniori, tineret, juniori), astfel încât sportivii să-şi poată desfăşura corespunzător şi competiţiile respective. Numai că,  după jocul de duminica trecută, de la Vaslui, alexăndrenii de la Handbal Teleorman n-au intrat în vacanţă, deoarece conducerea clubului stabilise deja să dispute, în avans, două dintre meciurile programate pe final de sezon (jocurile cu Ştiinţa Mun. II Bacău şi LPS Piatra Neamţ, adică ultimele două etape de campionat). Iniţial, FRH îşi dăduse acceptul ca jocurile să se dispute, dacă echipele sunt de acord; mai mult, meciul cu Ştiinţa II Bacău, care fusese stabilit pentru duminică, 23 martie (ora 11.00) la Alexandria, şi stabilit cuplul de arbitri. Ceva s-a întâmplat între timp, federaţia declinând disputarea meciului respectiv, scuza oficială fiind aceea că jocul poate influenţa clasamentul, pe final de campionat! Astfel că nici deplasarea la Piatra Neamţ (care urma să aibă loc pe 30.03) nu se va face, iar meciurile se vor juca conform calendarului iniţial, iar jucătorii alexăndreni au primit o scurtă vacanţă din partea antrenorului Liviu Candidatu.

O problemă ar trebui să-şi pună însă Federaţia română de handbal când face programările jocurilor la nivelul Diviziei A, mai ales că nu le permite echipelor să decaleze de comun acord acele jocuri: să nu mai apară acele pauze foarte lungi în campionat, care se repetă în fiecare sezon, dar mereu sunt introduse etape intermediare (la mijloc de săptămână), care nu fac altceva decât să obosească echipele. În acest sens, să spunem că etapa a 19-a de campionat (în care HCT Alexandria a învins pe HCM Câmpina, 46-22), s-a disputat pe 23.03, etapa următoare s-a jucat peste trei săptămâni (pe 16.03, când alexăndrenii au jucat la Vaslui), iar runda cu numărul 21 este stabilită abia pe  17 aprilie, joia (când HCT Alexandria va întâlni pe HC Buzău); şi va mai fi o rundă intermediară, până la finalul returului.

După 20 de etape disputate în acest sezon, Handbal Teleorman Alexandria ocupă locul 7, cu următoarea linie de clasament:

7. CSH TR Alexandria    19         8          1          10         563-528 25.

B. Pană

One Comment

  1. suporteru'

    „În acest sens, să spunem că etapa a 19-a de campionat (în care HCT Alexandria a învins pe HCM Câmpina, 46-22), s-a disputat pe 23.03” , astazi fiind 20.03.2014 ? !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.