Sport

HC Teleorman Alexandria încheie sezonul cu victorie!

Ultima etapă a turului Diviziei A de handbal masculin, disputată la mijlocul săptămânii trecute, a fost una deosebit de interesantă pentru clasamentul seriei A. În timp ce derbiul competiţiei, dintre Steaua Bucureşti şi Interhandbal Bucureşti s-a încheiat cu victoria categorică a steliştilor, la 10 goluri diferenţă, la Piatra Neamţ s-a jucat unul din cele mai spectaculoase meciuri ale rundei. LPS Piatra Neamţ, una din cele mai tinere echipe din competiţie, care are un lot foarte omogen, a întâlnit în ultima rundă a anului pe Handbal Teleorman Alexandria, partidă care a oferit piţinilor spectatori prezenţi un spectacol deosebit. În prima repriză, gazdele au fost mai prezente în  joc, beneficiind atât de micile erori de arbitraj, care i-au avantajat şi au făcut diferenţa, cât şi de o anume amorţeală în jocul alexăndrenilor. Astfel, s-a intrat cu 2 goluri la pauză pentru gazde, însă în partea secundă lucrurile au stat cu totul altfel. Antrenorul-jucător Georgian Nedelcu a găsit soluţia să-i scoată pe jucători din amorţeală, iar în repriza a 2-a, alexăndrenii au trecut la cârma meciului. În ciuda unor mici “ciupeli” ale arbitrilor, în faţa unei asistenţe ostile, alexăndrenii aveau să întoarcă soarta jocului şi scorul de pe tabelă, astfel că au câştigat în final la 4 goluri diferenţă! “Am început mai slab, poate fi puţin şi oboseala acumulată pe drum, faptul că băieţii au plecat foarte devreme din Alexandria, au mai fost şi câteva decizii ale arbitrilor care ne-au dezavantajat, însă este bine că am, întors rezultatul şi am reuşit să câştigăm. Acum sunt aproape de locul propus, dar cred că în retur putem reuşi obiectivul stabilit!”, a declarat unul din oficialii clubului din Alexandria, delegatul Dumitru Hristea.

Pentru Handbal Teleorman Alexandria, victoiria de la Piatra Neamţ a venit ca “o mânuşă” jucătorilor, care acum au intrat liniştiţi în vacanţa de iarnă; au adunat 11 puncte în acest sezon (în care, trebuie spus, au jucat meciurile mai dificile pe teren propriu), însă sunt la un singur punct de locul 7 (obiectivul stabilit pentru retur este clasarea pe locurile 7/8).

 

– LPS Piatra Neamţ – Handbal Teleorman Alexandria 32-36 (18-16); pentru echipa din Alexandria au jucat: D. Rotaru, I. Raportaru, G. Nedelcu, P. Lăpuşneanu (10), R. Niţu, V. Sahân (8), B. Tudorancea (10), A. Voicu (2), R. Curcă, A. Andrianu (2), V. Şerban (4), A. Iosif, A. Mihăieş; antrenor Georgian Nedelcu.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.