Social

Haine, încălţăminte, jucării şi cărţi pentru nevoiaşii din Roşiorii de Vede, printr-o iniţiativă a primăriei

Monica DUMITRESCU

Campania “Un bun la timp dăruit, preţuieşte îndoit!”, iniţiată de Primăria Roşiorii de Vede pentru a veni în sprijinul familiilor şi persoanelor nevoiaşe continuă până pe 9 aprilie. Roşiorenii pot dona haine, cărţi, jucării, electrocasnice, obiecte de mobilier şi orice altceva ce le prisoseşte, şi prin grija personalului de la Serviciul de asistenţă socială şi autoritate tutelară toate obiectele donate vor fi sortate şi vor fi distribuite persoanelor aflate în evidenţele acestuia. Obiectele vor fi colectate zilnic în zona pieţei centrale, unde au fost amenajate două corturi.

Potrivit viceprimarului municipiului, Cristiana Piper-Savu, până acum, la punctele de colectare s-au prezentat peste 70 de persoane care au donat pentru nevoiaşi haine, încălţăminte, jucării şi cărţi. Distribuţia acestora către cei care au nevoie de ele a început miercuri, 29 martie şi va continua până la Sărbătorile de Paşte.

Aceasta a mai precizat, că după Sărbătorile Pascale, în Roşiorii de Vede va continua colectarea de bunuri pentru nevoiaşi. “Am decis să extindem această acţiune pe parcursul întregului an, întrucât sunt sute de persoane care au nevoie de ajutor. După sărbătorile de Paşte, vom stabili o zi sau două pe săptămână în care va fi deschis un punct de colectare. Bunurile adunate vor fi apoi donate familiilor care au nevoie de ele”, a declarat Cristiana Piper-Savu.

Campania umanitară demarată la Roşiorii de Vede a fost inspirată de proiectul “Ţi-e frig? Ia o haină! Vrei să ajuţi? Lasă o haină!”, derulat de liceenii de la Colegiul Naţional “Alexandru Dimitrie Ghica” în municipiul Alexandria în iarna trecută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.