Politic

Guvernul a schimbat prefecţii la Giurgiu, Mehedinţi şi Prahova. La Teleorman, se fac speculaţii referitor la cine va prelua funcţia de prefect

Obiceiul ca la fiecare schimbare de guvern să fie înlocuiţi şi reprezentanţii din teritoriu este unul aşteptat de clasa politică după instalarea noului Executiv la Palatul Victoria. Iar zvonurile potrivit cărora prefecţii şi subprefecţii au început să-şi pregătească bocceluţa pentru a elibera birourile s-au concretizat rapid astfel că, încă de la preluarea conducerii Guvernului, premierul Sorin Grindeanu a început să schimbe din prefecţii şi subprefecţii din teritoriu. Prima tranşă de înlocuiri a avut loc în şedinţa de Guvern de joi, 12 ianuarie, şi a vizat judeţele Giurgiu, Prahova şi Mehedinţi.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, deocamdată, se fac speculaţii referitor la persoana care se va alege cu funcţia de prefect. În cărţi ar fi, se pare, atât unul dintre consilierii locali de la Turnu Măgurele, cât şi Tatiana Sandu, lidera femeilor social-dempcrate din judeţ. De altfel, un alt nume vehiculat este cel al fostului subprefect al jdueţului în guvernarea Ponta, Alexandru Ceciu.

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Ceciu, se pare că nu este deloc exclus ca acesta să revină însă în funcţia de subprefect.

În prezent, funcţia de prefect al judeţului este ocupată de Liviu Dumitraşcu, acesta fiind cunoscut ca un apropiat al liberalilor din judeţ. În ceea ce priveşte funcţia de subprefect al judeţului Teleorman, aceasta este vacantă încă de pe 27 octombrie, când Liviu Dumitraşcu a fost instalat în funcţia de prefect de Teleorman, la nici o săptămână după ce fusese numit, prin ordin de prim ministru, al doilea om din administraţia de la nivel de judeţ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.