Politic

Guvernul a schimbat din funcţie prefecţii de Buzău şi Prahova. La Teleorman, prefectul şi subprefectul îşi păstrează funcţiile

Despre schimbarea prefecţilor, după instalarea premierului Dacian Cioloş la Palatul Victoria, a curs multă cerneală. Obiceiul ca la fiecare schimbare de guvern să fie înlocuiţi şi reprezentanţii din teritoriu era unul aşteptat de clasa politică, cu atât mai mult cu cât Executivul nou instalat era unul tehnocrat. Iar zvonurile potrivit cărora prefecţii şi subprefecţii au început să-şi pregătească bocceluţa pentru a elibera birourile s-au concretizat rapid astfel că, încă de la preluarea conducerii Guvernului, premierul Cioloş a început să schimbe din prefecţii şi subprefecţii din teritoriu.

Ultima tranşă de înlocuiri a vizat judeţele Prahova şi Buzău, unde Executivul a decis înlocuirea din funcţie a prefecţilor, astfel că deciziile semnate de premierul Dacian Cioloş au fost publicate, miercuri, 29 iunie, în Monitorul Oficial.

Potrivit hotătârii de guvern, George Sava a fost înlocuit din funcţia de prefect al judeţului Buzău, în locul său fiind numită, cu caracter temporar, Aurelia Mitrea. Totodată, Dacian Cioloş a semnat şi decizia de eliberare din funcţie a prefectului de Prahova, Cosmin Georgescu.

Tot printr-o decizie a premierului a fost schimbat şi Gheorghe Neculae din postul de subprefect al judeţului Neamţ, în timp ce o alta prevede că Sorin-Gabriel Ailenei a fost numit subprefect al judeţului Bacău.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, deşi au existat zvonuri potrivit cărora prefectul judeţului ar urma să fie înlocuit din funcţie, iar liberalii teleormăneni au cerut schimbarea reprezentantului Guvernului în judeţ în repetate rânduri, Carmen Daniela Dan şi Alexandru Ceciu, prefectul şi subprefectul judeţului, s-au dovedit, până acum, de neclintit. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.