Eveniment

Grupul Folk Arhaic, laureat al Festivalului Castanilor de la Ploieşti

Grupul Folk Arhaic, al Şcolii Populare de Artă din Alexandria, a fost prezent zilele trecute la Ploieşti, unde a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk “Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre”, în finala festivalului participând 18 concurenţi (12 grupuri şi şase solişti) din 15 oraşe ale ţării.

Voci lucrate, instrumentişti valoroşi, melodii atractive pentru public şi spectacol în toată puterea cuvântului. Participanţi din acest an au privit concursul cu toată seriozitatea şi au dovedit că Festivalul Castanilor este unul dintre cele mai apreciate întâlniri de folk din ţară. Juriul, a fost format din Mihai Cosmin Popescu (redactor la Radiodifuziunea Română, preşedintele juriului), Viorel Gavrilă (compozitor), Corneliu Irimia (directorul Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti), Mircea Baniciu (cantautor) şi Daniel Iancu (cantautor).

“Calitatea concurenţilor din acest an a fost mare, iar acest lucru a plasat Festivalul Castanilor – In memoriam Gabi Dobre printre primele trei festivaluri de folk din ţară”, a precizat Mihai Cosmin Popescu (redactor la Radiodifuziunea Română, preşedintele juriului).

“Votat de public, premiul de popularitate a fost câştigat, aşa cum era de aşteptat, de către grupul Folk Arhaic din Alexandria, grup care a uimit întreaga sală prin prezenţa scenică, instrumentaţie şi calitatea melodiilor, realizând un spectacol de neuitat” (sursa – Actualitatea Prahoveană).

Grupul Folk Arhaic, al Şcolii Populare de Artă din Alexandria, format din Sorin Mircea Preda, chitară – voce, Andrei Măceşanu, percuţii şi Nicolae Doboş, fluier, caval, blockflote, duduk – voce, conducătorul grupului, a primit Premiul de popularitate, acest trofeu fiind înmânat de profesorul Corneliu Irimia, directorul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti. În data de 12- 13 noiembrie, Grupul Folk Arhaic, va fi prezent la Festivalul Naţional de Muzică Folk “Tatiana Stepa” ce se desfăşoară la Mizil, judeţul Prahova. (I.D.)

One Comment

  1. Au fost EXTRAORDINARI si pe aceasta cale ii mai felicit o data !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.