Eveniment

Grupul Burnasul și-a lansat vineri noul album de muzică tradițională

Carmen Dumitrescu

Așa cum ne-a obișnuit, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale sprijină promovarea muzicii teleormănene, foarte apreciată la nivel național, grație unicității și originalității ei. Interpreții Grupului Burnasul sunt, în acest moment, purtătorii mesajului tradițional al acestei zone culturale la nivel național, astfel că eforturile Centrului Cultural de a-i promova sunt perfect îndreptățite. Ca atare, în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, la Palatul Administrativ, în sala mare de ședințe a avut loc lansarea CD-ului “Pe deal la Teleormănel”, eveniment primit cu mare entuziasm de o mare parte a teleormănenilor și mai ales de reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, care au considerat că  lansarea acestui album de muzică tradițională teleormăneană este un pas important înainte în demersul de promovare a județului.

Primarul Victor Drăgușin, prezent la eveniment, a mărturisit că meritul pentru faptul că tradiția locului este dusă mai departe aparține în mare măsură directorului Centrului Cultural Teleorman, Timotei Stuparu, care și-a dedicat o mare parte a timpului sprijinirii valorilor tradiționale ale județului. Drăgușin a remarcat și rolul festivalului de muzică populară “ Pe deal la Teleormănel”, care sprijină talentul tinerilor, dar atrage și atenția publicului larg, din întreaga țară către acest județ și, implicit, către locul de desfășurare a evenimentelor culturale, Alexandria: “Cât timp voi fi primarul acestui municipiu, voi face întotdeauna efortul de a sprijini cultura și activitățile culturale, pentru că nu e nimic mai important decât dezvoltarea și promovarea lucrurilor cu adevărat importante. Nu pot decât să mă bucur că în ultimii ani, la Alexandria se petrec destul de multe evenimente de tip cultural și că teleormănenii snt interesați de ele, contribuind la formarea acelui spirit comunitar local de care avem atâta nevoie pentru a crește din punct de vedere spiritual”.

Soliștii Cristian Dumitru, Gigel Giboi, Dumitru Mircescu, Alexandru Ranga, Mihai Stavarache și Dorin Dumitru au făcut efortul ca prestația lor de pe acest album să fie una excelentă, astfel încât cei care îl vor cumpăra să se poată bucura de o interpretare deosebită. Și cei care au ascultat albumul pot spune, cu mâna pe inimă că și-au atins scopul. La această reușită a contribuit, desigur și maestrul Adrian Grigoraș care s-a ocupat de aranjamentul orchestral al pieselor de pe album și a dirijat formația orchestrală, amprenta muncii sale fiind extrem de perceptibilă pe parcursul ascultării celor 20 de piese de pe CD.

2 Comments

  1. de unde il cumparam ?

  2. de unde putem sa cumparam CD-ul? Infos ceva?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.