Social

Grădiniţa nr. 8 şi Şcoala nr. 6 din Alexandria îşi vor recăpăta personalitatea juridică

Carmen Dumitrescu

Probabil mulţi dintre alexăndreni îşi aduc aminte cu câtă reticenţă a fost privită decizia Inspectoratului Şcolar Teleorman de a retrage personalitatea juridică a Şcolii Nr. 6 din Alexandria şi a Grădiniţei nr.8, în contextul în care acea decizie ar fi putut determina, pe termen lung, desfiinţarea celor două unităţi de învăţământ. Iar cel mai fervent adversar al ideii desfiinţării celor două unităţi de învăţământ a fost chiar primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, care a declarat, în mai multe rânduri, că e foarte uşor să desfiinţezi ceva, dar e mult mai greu să construieşti ceva în loc.

În momentul de faţă, Şcoala nr.6 este arondată Şcolii Generale nr.4, motivul acestei decizii luate de fostul inspector şcolar general, Constantin Amarie, fiind acela că în anul şcolar precedent nu s-a reuşit înscrierea a cel puţin 300 de elevi. Ca atare, primarul alexăndrean, Victor Drăguşin a atacat în instanţă decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean iar instanţa a dat câştig de cauză municipalităţii care, iată, a reuşit să oficializeze, în sfârşit, faptul că Grădiniţa nr.8 şi Şcoala nr.6. din Alexandria, îşi vor recăpăta personalitatea juridică. De aceea, în cursul zilei de miercuri, 20 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului local Alexandria, consilierii locali au fost puşi în situaţia de a aproba proiectul de stabilire a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Alexandria pentru anul şcolar 2013 – 2014.

Această hotărâre este, practic, forma de a oficializa recăpătarea personalităţii juridice a celor două unităţi de învăţământ iar primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, a făcut şi anunţul oficial, potrivit căruia, începând din luna septembrie  2013, deci de la începutul noului an şcolar, cele două unităţi de învăţământ menţionate mai sus îşi vor recăpăta personalitatea juridică şi vor putea începe să se dezvolte potrivit propriilor necesităţi, fără a mai depinde de nimeni în derularea investiţiilor şi nu numai.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.