Economie

Grădinița din Drăgănești de Vede și școala din Troianul, reabilitate termic prin PNRR

Ministerul Dezvoltării finanțează 174 de noi investiții, în 94 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 1.243.373.586,46 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 115 noi proiecte, în valoare totală de 1.097.756.461,18 lei, depuse de 42 autorități locale pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (instituții medicale, de învățământ, culturale, administrative) și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 59 de noi proiecte, în valoare totală de 145.617.125,28 lei, depuse de 52 de autorități locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice, extinderea unor sisteme de management integrat al traficului, precum și instalarea unor sisteme de monitorizare video și mobilier urban inteligent.

În această tranșă, la nivelul județului Teleorman, au fost aprobate proiectele depuse de primăriile Drăgănești de Vede și Troianul: “Creștere eficiență energetică clădire grădiniță în comuna Drăgănești de Vede”, cu o valoare totală de 646.490,31 lei, și

“Reabilitarea moderată a Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII din comuna Troianul”, suma aprobată pentru implementarea investiției fiind de 2.592.990,88 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.