Eveniment

Gospodarii inundate in Videle, Draganesti Vlasca si Orbeasca, in urma precipitatiilor abundente de noaptea trecuta

În urma precipitațiilor abundente de azi-noapte, în câteva localități din județ oamenii au solicitat intervenția pompierilor militari pentru evacuarea apei din curți, gospodării și locuințe.

Inca de la primele ore ale zilei, pompierii militari intervin în comuna Draganesti Vlasca, pentru evacuarea apei din patru curți si trei case, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, doua motopompe transportabile și sase subofițeri din cadrul Detașamentului Alexandria și Punctului de lucru Drăgănești.

De asemenea, in comuna Orbeasca, sat Orbeasca de Sus, se acționează pentru evacuarea apei din cinci curți si o casa, cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de lucru cu apă și spumă, o motopompa transportabila, o motopompa remorcabila și cinci subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria. La fata locului intervin pentru evacuarea apei si membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Orbeasca.

Se intervine si in orașul Videle pentru evacuarea apei din trei curti si doua case, cu doua autospeciale de lucru cu apă și spumă, doua motopompe transportabile, o motopompa remorcabila si cu noua subofiteri din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle.

Pe parcursul nopții, situația a fost monitorizată din teren de către Inspectorul Șef si Prim Adjunctul Inspectorului Șef, sub coordonarea Prefectului județului Teleorman.

La această oră în județ nu sunt linii electrice afectate și nu sunt depășite cotele de apărare ale râurilor.

Având în vedere că există riscul producerii unor inundații locale pentru perioada următoare, ISU Teleorman solicita cetățenilor să respecte o serie de recomandări, respectiv sa curete șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale; să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
sa urmareasca cu atenție evoluția situației hidrologice din zona in care se afla și avertizările autorităților; sa asculte recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor; sa se intereseze la primărie asupra zonelor inundabile din localitate; sa construiasca bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie; in cazul unei situații de urgență reale, să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU Teleorman recomanda cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.