Eveniment

Gospodării inundate în mai multe localităţi din Teleorman

inundatii1Monica DUMITRESCU

Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă mai multe gospodării din localităţi teleormănene au fost inundate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Gelu Dragomir, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru scoaterea apei din gospodării în oraşul Videle şi satul Spătărei din comuna Furculeşti, dar şi în satul Merişani, din comuna Dobroteşti, unde au fost evacuate preventiv 30 de animale dintr-o gospodărie inundată.

De asemenea, precipitaţiile au provocat creşterea cotelor mai multor pârâuri şi a râului Teleorman, existând riscul ca acestea să se reverse în câteva zone. Autorităţile au luat măsuri pentru diminuarea pagubelor în caz de inundaţii sunt pregătite să acţioneze în orice moment.

“Ca urmare a instituirii Codului Portocaliu pe râul Teleorman, pentru intervalul 07.12 – 08.12.2014 au fost avertizate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) riverane râului Teleorman. SGA asigură supravegherea permanentă a nivelurilor şi debitelor cursurilor de apă şi a digurilor de apărare şi sunt activate centrele operative al SGA şi CLSU ale localităţilor afectate. În cursul zilei de ieri, domnul subprefect şi inspectorul şef al ISU Teleorman s-au deplasat în teren pentru evaluarea situaţiei şi luarea măsurilor ce se impun. Aceste verificări vor fi continuate şi în cursul zilei de astăzi. SGA a intervenit cu 150 de saci de rafie umpluţi cu nisip la subtraversările 9 şi 10 ale râului Teleorman la Tătărăştii de Sus, în această zonă râul Teleorman fiind îndiguit”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Acesta a mai precizat că la nivelul ISU Teleorman sunt pregătite rezerve de câte 20 de subofiţeri, în fiecare subunitate, în măsură să intervină la ordin, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi are pregătită o rezervă de 90 de subofiţeri şi 10 autospeciale, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean 210 poliţişti cu 95 autoturisme.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.