Eveniment

Cod Galben de inundații pe Dunăre, sector aval de Porţile de Fier – Zimnicea, până pe 15 martie

dunareaInstitutul Național de Hidrologie Şi Gospodărire a Apelor București a emis o atenționare meteorologică Cod Galben de inundații pentru intervalul 07 martie 2016, începând cu ora 00.00, până în data de 15 martie 2016, ora 18.00, fenomenele vizate constând în creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de apărare. Potrivit INHGA, fenomenele vizate sunt creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea Cotelor de apărare.

În mesajul INHGA se arată că  a fost instituit Cod Galben în intervalul 07.03.2016, ora 00:00 – 15.03.2016, ora 18:00 pe Dunăre, sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier – Zimnicea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, sector aval Isaccea, şi pe braţele Dunării, judeţul Tulcea.

Ca urmare a atenţionării, potrivit prefectului Carmen Daniela Dan, la nivelul judeţului Teleorman, au fost constituite comandamente de monitorizare, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă limitrofe fluviului Dunărea: Islaz, Turnu Măgurele, Ciuperceni, Seaca, Lisa, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru şi Pietroşani.

De asemenea, se menţine starea de apărare şi rămân activate toate structurile implicate în gestionarea acestor situații, rerspectiv Centrul Operativ al Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman,  Centrul Operaţional al ISU Teleorman, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul Operativ al ANIF Teleorman, precum și Centrul Operativ al Organizaţiei de Desecare şi Drenaj Interagro.

SGA Teleorman, ANIF – Filiala Teleorman şi Organizaţia de Desecare şi Drenaj Interagro monitorizează periodic evoluţia nivelurilor şi debitelor la lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din administrare precum şi starea staţiilor de desecare.

Apele fluviului Dunărea au depăşit, în acest moment, zona malurilor mergând până la baza digurilor de apărare, aflându-ne la acest moment în FAZA I DE APĂRARE pe incinta îndiguită Bujoru-Pietroşani şi incinta îndiguită Zimnicea-Năsturelu. (Conform normelor în vigoare, măsurile de apărare în perioada apelor mari se desfăşoară în trei faze: Faza I – pregătirea pentru apărare, Faza II – apărarea efectivă, Faza III – apărare intensivă, extraordinară). (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.