Social

Ghiseul.ro are din această săptămână și aplicație mobilă

Ministerul Digitalizării a anunțat joi, 26 ianuarie, faptul că românii vor putea plăti cu ușurință taxele și impozitele, parcările sau amenzile, prin intermediul telefonului mobil. Sistemul oficial de plăți online cu cardul al statului, Ghiseul.ro, are acum și aplicație mobilă, mai exact din această săptămână. Această aplicație mobilă este disponibilă în Google Play și în App Store, iar utilizarea este gratuită.

Conform datelor din Google Play, peste 1,4 milioane de români utilizează în prezent această platform de plăți. O altă informație, provenită de la ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, este aceea că se va putea elibera online inclusiv cazierul judiciar, prin intermediul aplicației Ghiseul.ro.

În ceea ce privește plata prin intermediul acestei aplicații, există două opțiuni. Prima este crearea unui cont direct în aplicație, unde se regăsesc toate obligațiile de plată pentru impozite. O altă posibilitate este aceea de a folosi aplicația pentru a efectua plăți care nu necesită autentificare, ca de exemplu taxa de pașaport, permis auto, buletin, certificate de înmatriculare. Aplicația poate fi utilizată de românii care au CNP și card bancar.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.