Politic

Gheorghe Funar, preşedinte PRM; Vadim Tudor, exclus din partid; Dumitru Toader, preşedinte filială Teleorman

vadimIoan DUMITRESCU

Dacă începând de la Consiliul Naţional al Partidul România Mare a avut loc un cutremur de nouă grade pe scara Richter, la fel s-a întâmplat şi în teritoriu, în organizaţiile judeţene şi în filialele locale; iar după Congresul extraordinar de sâmbătă, 27 iule a.c., lucrurile par a intra pe un nou făgaş, rămânând să se vadă în timp dacă noul drum este normal sau nu.

Astfel, cum era şi previzibil, Partidul România Mare şi-a ţinut sâmbăta trecută ultimul congres extraordinar în cetatea naţionalismului şi românismului, la Alba Iulia. Aici, din 667 de voturi peremiste, 530 s-au exprimat în favoarea alegerii noului preşedinte al PRM, Gheorghe Funar. Pentru funcţia de preşedinte al PRM au intrat în cursă şi Corneliu Ciontu, care a obţinut doar 113 voturi, şi Ştefan Valentin Varga, care a obţinut şi dânsul 17 voturi; marele absent de la congresul extraordinar al PRM a fost fostul preşedinte Corneliu Vadim Tudor, care cu acelaşi prilej a şi fost exclus din partid.

Imediat după alegerea sa ca preşedinte al PRM, Gheorghe Funar a declarat: “Partidul România Mare are puterea de a renaşte!”, iar despre Corneliu Vadim Tudor, cel căruia i-a luat locul în fruntea partidului, Gheorghe Funar, a declarat: “Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta şi un preşedinte de partid nu poate să rămână în această funcţie 100 de ani”. Cu acelaşi prilej, noul preşedinte PRM Gheorghe Funar a propus ca fiecare preşedinte de partid să nu aibă posibilitatea să ocupe respectiva funcţie mai mult de două mandate consecutive, iar solicitarea sa urmează să fie trecută şi în Statutul partidului.

La auzul decăderii sale şi înlocuirii sale din funcţia de preşedinte, tribunul Corneliu Vadim Tudor a replicat violent şi imperativ: “Ce au făcut ei acolo e nestatutar, ilegal. Pe mine nu mă poate înlocui nimeni din funcţie, chiar şi numai pentru simplu motiv că sunt preşedintele fondator al partidului şi marca PRM e înregistrată la OSIM pe numele meu”.

Şi în teritoriu s-a propagat unda de şoc a cutremurului din conducerea naţională a PRM. În filiala judeţeană Teleorman a Partidului România Mare, din data de 16 iulie a.c. Niculae Mârzan nu mai este preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, şi a fost numit de Gheorghe Funar cel care ajunsese un simplu membru PRM şi membru în Biroul Executiv al partidului, fostul consilier local Dumitru Toader. Acesta, Dumitru Toader, este însă numit preşedinte interimar doar pentru şase luni, când se vor organiza alegeri în filiala PRM Teleorman, după cum declară însuşi Dumitru Toader, spunând că după aceea doreşte să se retragă din activitatea politică, din motive de sănătate şi de vârstă.

De remarcat este şi faptul că la congresul extraordinar al PRM de sâmbăta trecută filiala partidului din Teleorman nu a fost reprezentată de nimeni. Cu toate acestea, este de notorietate că Niculae Mârzan era un susţinător al lui Corneliu Vadim Tudor, în timp ce Dumitru Toader este un fervent susţinător al noului preşedinte Gheorghe Funar.

Contactându-l şi pe domnul Niculae Mârzan, acesta a declarat luni, 29.07. 2013, la prânz că dânsul nu a fost înştiinţat deocamdată prin nici o adresă oficială din partea PRM naţional că ar fi fost eliberat din funcţia de preşedinte interimar al filialei PRM Teleorman. Totodată, Niculae Mârzan a mai afirmat că dintre participanţii la aşa-zisul congres extraordinar al PRM de la Alba Iulia, mai mult de 90% dintre aceştia nu mai erau membri de partid, drept pentru care reuniunea respectivă nu poate fi considerată ca statutară.

2 Comments

  1. Nu stiu cat de legal a fost Congresul Extraordinar de la Alba-Iulia care pare cel putin la prima vedere, ca fiind organizat pe branci. Semnale existau ca tribunul va fi inlaturat, insa cu putin timp inainte de excludere, Alexandra Radu vorbea intr-un articol despre o posibila revenire a acestuia pe scena politica.

  2. Interesanta replica fostului interimar: 90% numai erau membri de partid,drept pentru care reuniunea respectiva nu poate fi considerata statutara!!! dar dezartarea lui pe listele altui partid la alegerile locale dupa care a fost pus cu forta interimar la PRM a fost statutara? Regret securistule dar de data aceasta nu prea ai fost inspirat,de fapt nicio data nu ai spart usa targului,daca ne uitam in fisa postului tau de politician de dupa ’89! Asa ca e cazul sa ne cam lasi asa cum l-am rugat si pe “sustinatorul” tau de la centru, ca oricum vei avea aceeasi soarta ca si a lui in PRM!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.