Politic

George Dumitrică: “Îmi doresc să mă întorc în Teleorman pentru a face politică”

dumitricaCarmen Dumitrescu

Probabil că unul dintre cei mai discutaţi oameni ai momentului este, pe fondul nominalizării unui nou prefect, liberalul George Dumitrică. Zvonurile privitoare la desemnarea sa ca prefect din partea PNL Teleorman au avut la bază nişte declaraţii ale liberalului care şi-ar dori, se pare, să revină în politica judeţeană, el fiind în prezent secretar general adjunct în cadrul  Camerei Deputaţilor. Contactat pentru a lămuri dacă aceste speculaţii au sau nu vreun sâmbure de adevăr, George Dumitrică a precizat că nu a fost informat de către colegii de partid despre vreo intenţie de a-l nominaliza ca prefect: “Eu nu am vreo informaţie oficială cum că cineva s-ar fi gândit la mine pentru ocuparea postului de prefect de Teleorman. Au fost, însă, speculaţii numeroase, unele total lipsite de o bază reală. Şi chiar dacă ar fi fost adevărat că mi s-a propus să ocup postul de prefect, nu aş fi acceptat asta la acest moment, din două motive. Pe de o parte, asta ar fi însemnat să întorc spatele prietenului meu Zorinel Niculcea, pentru că ar fi fost mulţi în stare să interpreteze şi aşa o mutare de genul ăsta. Pe de altă parte, am început aici o activitate alături de nişte oameni minunaţi, o activitate pe care vreau să o duc la bun sfârşit. Mai mult şi alte lucruri de spus cu privire la cele spuse în aceste zile. Eu nu îmi doresc funcţia de prefect. Chiar dacă m-ar fi onorat o asemenea propunere, nu cred că acum era momentul meu. O să treacă timpul şi lucrurile se vor aşeza şi poate vom ajunge şi în situaţia în care mi se va propune asta şi eu voi putea accepta. Orice om îşi doreşte să fie prefect al judeţului său iar eu am tot viitorul înainte. Nu mă grăbesc deloc. Admit că îmi doresc să mă întorc în Teleorman pentru a face politică, dar asta se va întâmpla peste ceva timp. Acum lucrurile sunt aşezate pentru  mine, aşa că nu am motive să-mi doresc altceva pe termen scurt. ”

În ceea ce priveşte desemnarea noului prefect, Dumitrică nu crede în posibilitatea ca PNL să piardă postul de prefect, considerând că la nivelul judeţului, colaborarea dintre PSD şi PNL este excelentă: “Nu cred că PNL va pierde funcţia de prefect. La Teleorman, colaborarea dintre PNL şi PSD este una bună şi este de dorit ca ea să se menţină aşa la nivelul tuturor organizaţiilor. Eu cred că în timp, USL Teleorman a demonstrat că poate trece peste orgolii. În ceea ce priveşte identitatea noului prefect, nu vă pot spune decât că m-aş bucura pentru orice persoană care provine din zona apropiată liberalilor teleormăneni care ar putea ocupa acest post atât de important”.

10 Comments

 1. Stefan Sarpe

  Gheorghe Marin?…Cate nick-nameuri are Dumitrica!!!!Ma uimesti domnule papagal!!!!Necazul este ca nu mai reusesti sa pacalesti pe nimeni!!!!Esti istorie, praf si pulbere, tare trista soarta ai avut!!!

 2. Gheorghe Marin

  daca pt tine liberal insemna doar sa ai propria afacere mai bine taci si invata. uite aici:

  PRINCIPII ŞI VALORI LIBERALE
  Principii și valori liberale
  Despre ideologia liberală, despre setul de valori și concepte care stă la baza ei s-au scris numeroase lucrări de specialitate și cărți de referință. Am putea spune că istoria liberalismului trebuie legată de însăși istoria gândirii politice a umanității. Datorită complexității acesteia nu am putea acoperi tot ce ține de valorile liberale într-o scurtă prezentare. De aceea, ne-am propus să punctăm aici doar cele mai importante aspecte, care sintezează liberalismul, relevante pentru cineva care ia contact pentru prima dată cu această ideologie și în același timp repere stabile în concepția politică a PNL.

  Democrație, stat de drept, separația puterilor
  În mod tradițional se spune despre democrație că este „puterea poporului”, din grecescul demos ¬- popor și kratos – putere. De fapt, democrația este o noțiune mult mai complexă, care presupune o serie de principii de funcționare, mecanisme și instituții. În fapt, poporul exercită puterea prin reprezentanți, pe care îi alege prin vot universal, liber exprimat. Democrațiile moderne sunt de tip reprezentativ, spre deosebire de democrațiile directe – forma consacrată în Grecia Antică unde cetățenii exercitau puterea în mod direct. Alegerile libere, corecte și desfășurate period constituie principala caracterstică a democrației. Ele presupun atât implicare în viața comunității și în procesul de decizie, cât și existența unei pluralități de opțiuni, diferite și chiar opuse, dintre care cetățenii sunt chemați să aleagă. Participarea și opoziția sunt astfel alte două trăsături fără de care nu există un sistem democratic.
  Democrația este direct legată de „domnia legii”, principiu potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege. Liberalismul recunoaște faptul că indivizii se nasc cu trăsături, calități și caracteristici diferite, dar egalitatea lor se manifestă în sensul egalității în fața legii.
  Din punctul de vedere al funcționării unui sistem democratic, separația puterilor în stat este esențială. Cele trei puteri în stat sunt: puterea legislativă (reprezentată de către Parlament), puterea executivă (reprezentată de guvern și de președinte) și puterea judecătorească (reprezentată de instanțe). Într-un regim democratic între acestea există un mecanism de control și echilibru reciproc (check and ballance), menit să împiedice derapajele spre autoritarism, prevalența unei asupra altei sau imixtiunile în deciziile ce revin fiecăreia. Într-o democrație Parlamentul reprezintă organismul reprezentativ suprem.
  Domnia legii și separarea puterilor sunt fundamentele unui stat de drept. Întreaga acțiune politică a liberalilor este consacrată respectării acestor principii.

  Individ, libertate, drepturi și libertăți individuale
  Liberalismul are în centrul său individul. Nu este vorba de o abordare de tip „egoist”, care exclude societatea sau interesul pentru binele comun. Dimpotrivă. Liberalii consideră că fiecare individ trebuie să aibă șanse egale de a se dezvolta și afirma în societate pe măsura meritelor și abilităților sale. Libertatea este valoarea cea mai de preț a oricărui individ. Ideologia liberală plasează în centrul său preocupare pentru garantarea și respectarea drepturilor și libertăților individuale. Libertatea de exprimare este în acest sens una dintre valorile cele mai importante într-o democrație, alături de dreptul fiecărui individ la fericire și prosperitate.

  Proprietate privată, retragerea statului din economie, liberă inițiativă, competiție
  Dezvoltarea individului este direct legată de respectul pentru propietatea acestuia. Doctrina liberală plasează în centrul ei proprietatea privată.
  Din punct de vedere economic, liberalismul pledează pentru limitarea implicării statului în economie, considerând că acesta nu trebuie să intervină în mecanismele pieței, ci doar să asigure cadrul legal pentru desfășurarea unei competiții liberele și corecte. De aici opțiunea liberalilor pentru reducerea fiscalității și încurajarea mediului privat. Liberalii pornesc așadar de la principiul non-intervenționismului, în contrast cu abordările de tip etatist sau centralist.
  Liberalismul nu respinge însă responsabilitatea socială a statului și nici obligația acestuia de a asigura servicii publice de calitate în virtutea „contractului social” care există între stat și cetățean. Fiecare dintre cetățeni plătește taxe și impozite la stat, contribuții la sănătate, asigurări sociale, iar statul are datoria de furniza prestații sociale corecte, pe măsura acestor contribuții. În viziunea liberalilor dezvoltarea societății presupune creșterea generală a prosperității și nivelului de trai.
  Liberalii dedică un rol important în concepția lor economică și socială susținerii clasei de mijloc, care este segmentul cel mai dinamic și creator. Se spune despre clasa de mijloc că este motorul economiei, iar din punct de vedere social o clasă de mijloc puternică echivalează cu reducerea dezechilibrelor și polarizării extreme. Din punct de vedere politic, clasa de mijloc constituie baza democrației și sursa fundamentală a participării.
  Liberalismul consideră că inițiativa, spiritul întreprinzător, antreprenoriatul trebuie încurajate și susținute, în așa fel încât fiecare individ să-și atingă potențialul.

  Dialog și toleranță, pluralism și diversitate, egalitate de șanse și meritocrație
  Respectul pentru diversitate, pentru pluralitatea opiniilor, preocupărilor, opțiunilor, din toate punctele de vedere, este un alt fundament al liberalismului, care respinge abordările de tip conflictual și preferă dialogul și soluțiile consensuale.Atitudinea față de minorități dovedește gradul de maturizare democratică și modernizare al unei societăți, iar liberalismul presupune incluziune, nu marginalizare.
  Liberalii consideră că fiecare individ trebuie să beneficieze de egalitate de șanse, indiferent de origini, mediul în care s-a născut, rasă, sex sau alte criterii de acest tip. Dezvoltarea individului și ascensiunea lui în societate ar trebui să fie legate de abilitățile, competențele și meritelor fiecăruia.

 3. Stefan Sarpe

  Ce sa spun!?Nu a mai incaput la fundul lui Almajanu!?Daca este liberal de ce nu dezvolta o afacere si ata ca milogul cu mana intinsa la bugetul statului???Liberal ca si Iliescu, Plopeanu sau Niculce Zorinel omul care vesnic a cersit serviciu la partid!!!!Liberalism sau socialism, domnilor mascarici?

 4. cristi vasilescu

  Eu cred ca Dumitrica ar fi fost o alegere buna pt prefect. O un om simplu si echilibrat. Poate ca din cauza asta nu a mai candidat. In PNL Teleorman daca nu il pupi in f.nd pe Almajanu nu ai nicio sansa. Se pare ca tanarul deputat nu a vrut sa stea in genunghi si acest lucru l-a costat. Totusi prefer astfel de oameni. Pacat ca noi liberalii dam in cap tuturor celor cu potential. Din acest motiv nu vom trece niciodata de 25%.

 5. Dinu Mihai

  Vad ca Trader s-a trezit. el era foarte activ si pe siteul domnului deputat. ii injura pe liberali la greu. nu se suparam. avem oricum alte atitudini care ne permit sa nu ne comparam cu niste ciobani. imi cer scuze pentru limbajul folosit. Stim ca suntem iubiti doar de 25-30% din electorat. Din acest motiv consideram ca cei care ne critica, ne injura si ne ataca, fac parte din ceilalti 70% de persoane. Din acest motiv noi suntem mandri de oamenii care ne reprezinta, indiferent ca ei sunt Iliescu, Zorinel, Cune, sau Almajanu. Dar mai presus de toti suntem mandri de deputatul nostru George Dumitrica. Sper ca cei care l-au indepartat sa isi dea seama de gresala facuta si sa faca tot posibilul sa il aduca inapoi. el este viitorul in acest judet sarac. ramas sarac sub conducerea cui? hai raspundeti

 6. Vad ca va macina o eventuala intoarcere a dl. deputat Dumitrica. Haideti acasa domnule pt ca sunteti si veți rămâne singurul deputat din Rosiori care a iubit oamenii cu adevărat.

 7. Sandu Balama

  Te rugam!!!!Nu te mai intoarce!!!Este asa de bine fara mutra ta!

 8. Te asteptam sa ne mai procopsesti cu NUTZU, distrugatorul pieteii centrale, Ilescu, gonit de familie sau Plopeanu devalizatorul banilor de la imbunatatiri funciare!De Jilawa ce zici???

 9. Teleorman, un judet necajit, umilit de specimene precum zorinel niculcia, cune, dumitrica si alti neica-nimeni.

 10. Dumitrica este un oportunist marunt ca toata asa zisa grupare liberala!!!Zero realizari, salariat de partid, vesnic la ciuguleala!!!!!Baiete, nu crezi ca plictisesti???Nu mai tine!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.