Politic

George Dumitrică este secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor

Carmen Dumitrescu

Nu cu multe luni în urmă, situaţia lui George Dumitrică părea destul de gri. Chiar dacă PNL luase iniţial decizia de a respecta colegiile parlamentarilor care îşi câştigaseră, prin votul populaţiei, mandatul, nici George Dumitrică şi nici Romeo Nicoară nu au mai primit sprijinul partidului pentru a candida în alegerile parlamentare din decembrie. Chiar dacă a fost extrem de implicat în campania lui Cristian Duică la alegerile locale din vară, George Dumitrică a fost obligat la finalul anului trecut să accepte decizia partidului şi să intre, pentru o vreme, într-un con de umbră.

Cu toate acestea, soarta lui Dumitrică nu pare a fi deloc una nefericită, el suprinzând pe toţi cei care îl cunosc prin obţinerea unei funcţii publice, mult mai bine cotate decât cea de parlamentar. Astfel, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică este, începând din 21 decembrie 2012, secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor. Gurile rele spun că acesta ar fi fost opţiunea unui alt parlamentar căruia Dumitrică i-ar fi făcut campanie în iarna acestui an.

Funcţia obţinută de Dumitrică este una extrem de importantă, pentru că el este chiar persoana care se ocupă de toată Casa Poporului şi a fost ales prin votul tuturor parlamentarilor, la scurt timp după ce aceştia şi-au depus jurământul. Pentru că era incompatibil cu funcţia de conducere pe care o deţinea la nivelul PNL Roşiori de Vede, Dumitrică a fost nevoit să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte, în locul său rămânând actualul viceprimar, Teodor Stângă, până la organizarea alegerilor interne în PNL. Restul echipei de la Roşiori a rămas intactă, graţie rezultatelor foarte bune obţinute în cursul campaniilor electorale şi alegerilor de până acum.

Potrivit unor surse, George Dumitrică a fost propunerea USL pentru ocuparea funcţiei de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor şi a fost învestit cu un număr foarte mare de voturi din partea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidele politice pe care aceştia le reprezentau, Dumitrică fiind alegerea întregului corp al parlamentarilor din Camera Deputaţilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.