Eveniment

George Caţan, pază „pe persoană fizică” la o şcoală din Alexandria

După ce a fost „uns” preşedinte al „Asociaţiei de Părinţi Mihai Viteazul”, în urma unei disperate campanii de convingere a părinţilor prin apeluri telefonice, George Caţan îşi angajează bodyguard pe măsura funcţiei.

Deşi problemele sistemului de învăţământ sunt multiple iar cazurile de violenţă în şcoli sunt intens mediatizate, preşedintele Caţan îşi permite să se joace cu siguranţa copiilor şi să tranşeze după interese proprii şi orgolii rănite situaţia pazei de la Şcoala Mihai Viteazul din Alexandria.

După reguli halucinante şi cu condiţii născocite doar de el, George Caţan a solicitat oferte de la trei firme de profil din Alexandria (Valahia Guard Security, Europrotect Security şi Nova Force), pentru asigurarea pazei pe timpul orelor de curs, şi a tranşat situaţia într-o manieră proprie, care este păcat să rămână neîmpărtăşită.

Deşi, la orice procedură de achiziţie, se pot cere clarificări privind  condiţiile contractului, în această speţă, pe principiul „pe banii mei fac ce vreau”, George Caţan a deliberat: „Eu nu semnez contractul cu Valahia Guard Security, chiar dacă preţul este mult mai mic decât al celorlalte două firme …” şi s-a angajat să caute sponsorizări pentru plata serviciilor de pază indiferent cât vor fi de costisitoare.

Filantrop din fire, cu pensie babană de poliţist şi salariu de şef al ADS Teleorman, preşedintele Caţan chiar s-a oferit să plătească din buzunarul propriu salariul agentului de pază numai ca să-şi satisfacă vanitatea.

În această situaţie, având ca precedent modelul guvernamental de renunţare la serviciile SPP, ne întrebăm ce legătură va mai avea bodyguard-ul preşedintelui Caţan cu unitatea de învăţământ şi care va fi cadrul legal prin care elevii vor fi protejaţi?

Înţelegem că printr-un astfel de gest mărinimos, ciudat ce-i drept și fără bază legală, părinţii copiilor care învaţă la Şcoala Mihai Viteazul din Alexandria nu vor mai cotiza pentru susţinerea cheltuielilor aferente serviciilor de pază, ceea ce nu ar fi un lucru rău.

Dacă tot are accese de generozitate, având în vedere şi calitatea de poliţist pensionar, nu ar fi exclus ca preşedintele Caţan să se şi implice direct în activitatea de pază.

Lăsând ironia la o parte, e rău să nu ai oameni pregătiţi, responsabili şi nepărtinitori, mai ales când este vorba de siguranţa copiilor, liniştea părinţilor şi respectul faţă de profesori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.