Eveniment

Geometria i-a pus în dificultate pe candidaţii teleormăneni la Evaluarea Naţională

Monica DUMITRESCU

Evaluarea Naţională la sfârşitul clasei a VIII-a s-a încheiat. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri, 25 iunie, ultima probă, cea la matematică. La ieşirea din sălile de examen, majoritatea candidaţilor au spus că două din cele trei subiecte pe care le-au avut de rezolvat au fost uşoare, însă cel de-al treilea care a cuprins probleme de geometrie a fost foarte greu. Cu toţii, chiar şi cei care au reuşit să rezolve subiectul al treilea au declarat că subiectele au fost mai grele comparativ cu anul trecut. Şi profesorii spun că se aşteptau la subiecte mai uşoare atât la matematică, cât şi la limba română.

În Teleorman anul acesta au fost înscrişi pentru susţinerea celor două probe ale Evaluării Naţionale 3003 absolvenţi de gimnaziu. La prima probă nu s-au prezentat 72 dintre aceştia.

Conform calendarului de desfăşurare a Evaluării Naţionale, rezultatele vor fi afişate vineri, 27 iunie, cel târziu până la ora 16.00, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, putând fi depuse şi eventualele contestaţii, care vor fi soluţionate până pe 30 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie 2014. Media obţinută de candidaţi la Evaluarea Naţională va conta anul acesta la admiterea în învăţământul liceal în proporţie de 75%, în timp ce media generală obţinută de absolvenţi pe parcursul celor patru ani de gimnaziu va avea o pondere de doar 25% în calculul mediei de admitere la liceu.

Admiterea la liceu se va realiza în mai multe etape, prima repartizare computerizată urmând să se desfăşoare pe 15 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.