– Mai este cazul să facem politică în această perioadă, când tema principală este coronavirusul?
– Având în vedere faptul că trăim momente cu care nimeni din familiile noastre nu s-a mai confruntat, este îndreptățită întrebarea dumneavoastră, însă, în toate episoadele critice din istoria omenirii, deciziile politice au fost cele care au făcut diferența, de multe ori între viață și moarte. Într-adevăr, problema coronavirusului este una extrem de serioasă și impune reacții rapide și eficiente din partea tuturor factorilor politici și sociali.
– Cine credeți că poartă povara acțiunii în această perioadă?
– Noi toți. Factori politici decizionali, de execuție, sistemul sanitar, fiecare persoană în parte, fiindcă deja a devenit o problemă de responsabilitate personală pentru a ne proteja și a-i proteja pe cei din jur.
Am postat recent pe rețelele de socializare un mesaj în care îndemnam să dăm dovadă de altruism și civism, fiindcă acum, mai mult ca niciodată, este timpul să avem grijă unii de alții și, cu credință în Dumnezeu, o să trecem și peste asta.
– Ați revenit recent în politică, tot într-o funcție la nivel național, mai exact secretar general al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Ce v-a determinat să faceți acest pas?
– Deși traversăm o perioadă în care doctrinele politice, în forma clasică pe care o știam, fie s-au perimat și nu mai răspund nevoilor curente ale societății, fie s-au amestecat încât nu mai știi care este stânga sau dreapta, există totuși o concepție originală care propune o construcție socială sănătoasă bazată pe clasa de mijloc și pe valorile familiei. Este ceea ce m-a atras la doctrina umanistă, fiindcă eu cred în capacitatea României clasei de mijloc de a-și recâștiga demnitatea, relevanța și importanța, deopotrivă cu drepturile sale legitime.
– Dincolo de paradigme, cu ce gânduri concrete abordați județul Teleorman?
– Am 45 de ani și o experiență politică suficientă încât să nu repet greșelile mele sau să le fac pe ale altora. Deși apreciez că aceasta este vârsta optimă pentru a face cu adevărat politică mi-am propus ca pentru alegerile locale care se apropie să construiesc o echipă în care să se regăsească și persoane cunoscute din mediul politic, dar care să se bazeze pe tineri. Pe tineri care nu au mai făcut politică, pe tineri care își doresc să demonstreze că pot să conteze și să fie modele de implicare pentru generația lor. Fiindcă este o perioadă în care trebuie să oferim exemple. Că se vrea și se poate realiza o schimbare fundamentală de mentalitate și de sistem.
– Concret, veți candida la alegerile locale?
– Nu am luat încă o decizie finală în ceea ce mă privește, însă intenția mea este ca Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) să aibă reprezentare în Consiliul Județean Teleorman, în Consiliul Local Alexandria și în cât mai multe consilii locale din județ. Sunt perspective reale de a câștiga cel puțin două primării în Teleorman, având în vedere calitatea umană deosebită a candidaților respectivi.
– Cu ce mesaj veniți pentru a convinge că sunteți o alternativă de luat în seamă?
– Având în vedere faptul că am fost secretar general adjunct al guvernului, cunosc bine atât administrația publică centrală cât și pe cea locală și cred că doar printr-un mesaj ferm ne putem trezi și schimba mentalitatea.
“Gata cu lenea în administrație!” ar fi gândul cu care pornim pe un drum care va oferi o nouă abordare în administrația publică locală, bazată pe competență, inițiativă, creativitate, implicare și respect față de oameni.
– Care sunt atributele candidatului umanist?
– Demnitate, onoare și curaj. Principiul pe care ne bazăm în desemnarea propriilor candidați sau în alegerea partenerilor politici este “omul potrivit la locul potrivit”, fiindcă doctrina unanistă pune în prim plan valoarea umană.
Este un moment important pentru cei care vor să se implice și să conteze cu adevărat, să se alăture echipei umaniste în acest demers de a pune omul înaintea politicului.
– Ce procent credeți că va obține PPU (social-liberal) la nivel național la alegerile locale?
– Suficient de mare încât să facem diferența. Cunoscând și coordonând direct filialele județene, am convingerea că prin calitatea și implicarea umaniștilor din fiecare județ, PPU (social-liberal) se va impune rapid în conștiința colectivă.
Orice voce publică se poate implica și poate susține acest demers, contribuind direct și concret la o schimbare fundamentală în destinul României.
“România clasei de mijloc trebuie să vorbească și să formeze!” poate fi unul dintre mesajele importante pe care le transmite Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).
– Un mesaj de final?
– Nu pot să închei fără să revin la coronavirus, problema reală cu care ne cofruntăm, și îmi doresc să fim în stare, ca oameni, să respectăm regulile elementare de igienă și normele firești de conviețuire socială, să ne conformăm restricțiilor impuse de autorități, pentru a depăși cu bine această grea încercare.