Social

Gărzile pe secția Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria nu sunt acoperite

Conform graficului ce vizează repartiția medicilor de gardă în Spitalul Județean de Urgență Alexandria, pentru luna februarie 2023, gărzile pe secția Pediatrie sunt neacoperite. La acest moment, pe graficul instituției figurează 6 medici pediatri: dr. Dobre Tita, dr. Arghiropol Olga, dr. Țînțăreanu Adina, dr. Desculțu Larisa, dr. Călin Cătălina și dr. Dida Mariana.

Niciunul dintre câmpurile tabelului aferent gărzilor din fiecarei zi a lunii februarie nu este marcat în vreun fel, așa cum s-a întâmplat până în prezent. Deși pentru restul de specializări (U.P.U., Chirurgie, A.T.I., Obstretică, Ginecologie, etc.), gărzile sunt indicate ca de obicei, pentru secția Pediatrie, aceste detalii lipsesc cu desăvârșire.

La fel cum s-a întâmplat cu orice subiect ce vizează mediul sanitar din Alexandria, și acesta a luat amploare pe o anumită platformă de socializare. Părerile sunt împărțite, sunt persoane care afirmă faptul că acest lucru se întâmplă din cauza anchetei în desfășurare în care este vizat medicul pediatru Olga Arghiropol. Acesteia i s-au adus grave acuzații din rândul mamelor care au avut parte de experiențe neplăcute în cadrul spitalului.

Printre mesajele din mediul online ce fac referire la lipsa gărzilor de pe secția Pediatrie se numără: “La pediatrie, bănuiesc că fiind o anchetă, nu s-au stabilit gărzile și se fac prin rotație”, “Se fac gărzile de pe o zi pe alta”, “Spunea bine cineva că vom ajunge fără medic de gardă la Pediatrie” sau “Acum se înțeleg între ei din cauza anchetei care este cu Arghiropol”.

Alte mesaje, menite să deslușească această incertitudine, sună așa: “E lipsă nu numai de pediatri, este lipsă de personal pe orice secție, nu avem cardiolog mereu de gardă, care necesită o urgență”, iar răspunsul este următorul: “Mai bine! Decât un medic incompetent, care te trimite cu copilul acasă că nu are nimic și el să aibă te miri ce, mai bine știi că nu e medic de gardă și pleci la București. Ți-l consultă, îți pune un diagnostic corect și nu mai vorbește nimeni cu tine ca la ușa cortului”, “Nu se mai fac gărzi la pediatrie. Cine vrea să facă, face, cine nu, nu”.

Se pare că acesta nu este un caz singular, în care părinții preferă să se deplaseze pentru servicii medicale în Capitală, renunțând la a mai merge pentru investigații și tratament la Spitalul Județean de Urgență Alexandria. “Vom lua drumul spre București”, a fost un alt comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.