Social

Furnizorii de servicii medicale fără cititoare de carduri nu vor mai putea încheia contracte cu Casa

cititor cardCasa Naţională de Asigurări de Sănătate nu va încheia Contractul cadru cu furnizorii de servicii medicale, care intră în vigoare la 1 aprilie, dacă aceştia nu au cititoare de card, a declarat miercuri preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Potrivit acestuia, sunt foarte mulţi furnizori de servicii medicale care încă nu şi-au achiziţionat cititoare.

Potrivit unui contract al CNAS, proiectul de Hotărâre de Guvern care conţine Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate s-a aflat în dezbatere publică şi va fi analizat şi supus aprobării în şedinţa de Guvern.

Acest proiect de act normativ prevede şi modul de utilizare a cardului naţional de sănătate în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, în perioada 1 februarie – 31 martie 2015. În acest fel, se va asigura accesul la servicii medicale şi celor aproximativ 800.000 de asiguraţi care încă nu au intrat în posesia cardului, la nivelul judeţului Teleorman 26.000 de teleormăneni nu au intrat în posesia cardurilor.

Cardurile naţionale de sănătate nedistribuite şi predate de către operatorul de servicii poştale la casele de asigurări de sănătate sunt distribuite asiguraţilor de către casele de asigurări de sănătate, fie prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, fie prin intermediul medicilor de familie, cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical, aspect agreat până la urmă de medicii de familie, o parte dintre aceştia solicitând deja cardurile de sănătate ce nu au ajuns în posesia asiguraţilor de pe listele lor pentru a le înmâna asiguraţilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.