Social

Frumusețea autentică a pădurilor din Teleorman încă mai rezistă: covor din flori de primăvară

O drumeție prin pădurile din Teleorman, în această perioadă, poate fi o adevărată încântare. La început de martie, atât pădurea, cât și pajiștile alăturate sunt pline de flori, de toate culorile, cu o frumusețe autentică și copleșitoare: de la toporași la brândușe, gălbenele și viorele.  După atâta frig și ceață, vremea cu zile calde și frumoase este la doar un pas, și nimic nu vestește mai bine asta decât florile de primăvară.

Profitând de vremea însorită, mai mulți teleormăneni și-au luat prietenii și familia și au mers în natură, unii dintre ei pentru o simplă plimbare, alții pentru a culege flori, iar mai apoi, să le poată planta în gospodării, fie pentru a le comercializa la piață sub formă de buchete colorate sau, pur și simplu, pentru un grătar.

Din păcate, însă, în pădurile din Teleorman, frumusețea florilor este umbrită de prezența gunoaielor, distribuite pe toată suprafața pădurii, dar și în afara ei, sub formă de munți de deșeuri menajere. Pe de altă parte, mai multe specii de flori sălbatice sunt vulnerabile și se află pe cale de dispariție, atât din cauza defrișatului masiv, cât și a culesului excesiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.