Sport

FRF îşi bate joc de echipele din Liga 3 – Se retrogradează şi de pe locul 9!

La sfârşitul săptămânii trecute, sistemul de promovare-retrogradare avea să sufere încă o modificare, deşi din acest sezon competiţional mai sunt de jucat şase etape. După cum se ştia, încă din iarna trecută, în acest sezon al Ligii a 3-a urma să se retrogradseze de la locul 11 în jos (locurile 11-14), plus cel mai slab clasate 4 echipe de pe locul 10. Numai că, odată cu modificarea apărută, se pare că din vară vor retrograda ocupantele locurilor  10-14, plus 3 echipe de pe locul 9 din fiecare serie.

Acest lucru se datorează faptului că, deja sunt multe echipe care nu vor mai continua, inclusiv din cele care au drept de participare la Liga a 3-a (retrase / retrogradate din Liga a 2-a), dar sistemul competiţional aplicat pentru sezonul următor va cel de 4 serii x 18 echipe = 72 de participante. Este ştiut faptul că problemele legate de completarea seriilor au devenit obişnuinţă la început de sezon, de aceea se forţează reorganizarea competiţiilor încă din vară, astfel încât doar echipele care îşi pot permite să ducă întrecerea până la capăt, să fie primite în campionat.

În privinţa acestui sezon, dacă s-ar încheia campionatul în prezent, din Liga a 3-a vor retrograda echipele Ştiinţa Miroslava, Ceahlăul II, Panciu – seria I, Sportul II, Rapid II, Focşani, Eolica – seria a II-a, Voluntari, Tunari, Alexandria, Chiajna II – seria a III-a, Vulturii Lugoj, Apa Craiova, Vladimirescu – seria a IV-a, Sănătatea, Plimob, Jiul, FCM Turda – seria a V-a, Girom Albota – seria a VI-a.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.