Politic

Fotoliul de președinte de Consiliu Județean va agita viața politică în Teleorman

Deși alegerile europarlamentare tocmai s-au încheiat, partidele politice sunt într-o continuă campanie electorală, având în vedere  că, la fiecare șase luni, avem parte de un nou scrutin electoral. În iarnă, prezidențialele, cu actualul președinte Iohannis favorit clar pentru un nou mandat, în vara anului 2020, localele, unde partidele de opoziție au mari speranțe, iar în toamna aceluiași an, parlamentarele, ocazie cu care PNL și USR speră să trimită PSD în opoziție pentru cel puțin 4 ani.

Dacă la prezidențiale lucrurile par a fi clare, localele au o miză uriașă, de rezultatul lor depinzând, în mare măsură, și rezultatul parlamentarelor. Pentru că este bine știut că un număr cât mai mare de primari și președinți de consilii județene asigură în mare măsură succesul în alegerile pentru Camera Deputaților și Senat.

Și în Teleorman, obiectivul major la alegerile locale, pentru oricare dintre partidele politice îl reprezintă fotoliul de președinte al Consiliului Județean.

Primul dintre liderii politici care și-a arătat intenția de a-i sufla acest post PSD-ului este Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, care este dispus să renunțe la locul călduț din Senat pentru a se bate cu Cristescu ori Gâdea, principalii favoriți ai PSD în această cursă.

În 2020, conform Ordonanței de Urgență emisă de Guvernul Dăncilă, președintele de Consiliu Județean va fi ales prin vot uninominal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.