Sport

Fotbalul feminin câştigă teren în Teleorman

feminin 1Recent s-a încheiat primul sezon la nivel judeţean al proiectului Fotbal şi feminintate, implementat de FRF în 10 judeţe din ţară, între care şi Teleorman. Implicarea în mod direct a AJF Teleorman (preşedinte Stan Prodan), în colaborare cu ISJ, în mod deosebit a inspectorului de specilitate Ştefan Cioacă, a atras un număr destul de mare de sportive (peste 300), de la toate nivelurile de vârstă – clasele primare până la nivel liceal, clasând judeţul pe locul 2 între cele zece judeţe în care a fost implementat proiectul respectiv. “Acest proiect organizat de noi, cu sprijinul Inspectoratului şcolar, a reuşit să atragă un număr foarte mare de fete, ceea ce mă face să cred că vom putea accede cu şanse la faza a doua a poriectului la nivel naţional”, a spus despre acest subiect preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan.

După disputarea jocurilor la nivel judeţean, care au reprezentat prima etapă a programului în Teleorman, s-au desemnat următoarele echipe câştigătoare ale întrecerilor:

– clasele I-IV – Şcoala Gimnazială “A. Colfescu” Alexandria, prof. Sorin Stroie, Alin Puşcaciu;

– clasele V-VIII – Şcoala Gimnazială Crângu, prof. Adrian Cioacă;

– clasele IX-XII – Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria, prof.  Dorin Gongone, Alexandru Hoaghe, Ilie Radu, Adi Dulceanu.

Dintre sportivele care au reuşit să se impună, s-au stabilit componentele selecţionatelor judeţene, pe fiecare categorie de vârstă în parte, acestea urmând să participe la faza naţională, alături de celelalte nouă judeţe participante la proectul naţional, iar rezultatele au fost, încă o dată, mulţumitoare.

Astfel, la categoria de vârstă clasele IX-XII, selecţionata Teleorman, sub comanda antrenorului Călin Pistolea şi a responsabilului Adrian Cioacă, a participat la turneul de la Braşov, unde s-a clasat pe locul 3 (în urma echipelor din Bucureşti şi Arad). Iar echipa selecţionată pentru categoria de vârstă V-VIII a participat la turneul desfăşurat la Alba Iulia (antrenor tot Călin Pistolea) şi s-a clasat pe locul 4 (în urma echipelor Alba, Bucureşti şi Dâmboviţa).

În fine, cea mai tânără selecţionată judeţeană de fotbal feminin va participa, la sfârşitul lunii iunie, la turneul naţional programat la Costineşti, după care se vor trage concluziile asupra reuşitei acestui proiect. Totuşi, după cum a apreciat preşedintele AJF Teleorman, “în judeţul nostru fotbalul feminin câştigă tot mai mult teren”!

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.