Sport

Fotbal-tenis – Flori Chiar a fost cea mai medaliată sportivă la Campionatul European!

flori chiarÎn două rânduri sportiva Flori Chiar a fost desemnată drept “sportivul anului în Teleorman”, ultima dată în 2014. Valoarea şi calităţile sportivei de 26 de ani din Alexandria au fost confirmate din nou la Campionatul European de seniori desfăşurat recent la Târgovişte, unde sportiva antrenată de prof. Ionuţ Dina a reuşit un număr de cinci medalii, toate de aur. Performanţa obţinută de Flori Chiar s-a dovedit una decisivă pentru câştiogarea tuturor probelor din concurs, la final echipa naţională a României obţinând toate titlurile europene la cele 13 competiţii care au avut loc. Ce este mai important, privind rezultatele sportivei alexăndrene, care de un an de zile a încercat şi activitatea de arbitru în fotbal-tenis, este modul în care ea reuşeşte să menţină “ştacheta” la un nivel atât de ridicat, chiar dacă în iziunea organizatorilor titlul de cea mai tehnică sportivă a competiţiei a revenit unei alte românce.

În viziunea antrenorului federal Ionuţ Dina, antrenor la clubul Viitorul 003 Alexandria totodată responsabilul delegaţiei României la Campionatul European de săptămâna trecută, “toţi cei care au participat la campionatul desfăşurat la Târgovişte au apreciat calitatea organizatorică şi nivelul ridicat al competiţiei”, chiar dacă nu România fusese desemnată iniţial organizatoare a Campionatului European. “Ediţia din acest an trebuia să aibă loc în Republica Moldova, dar din cauza problemelor financiare existente acolo şi a disponibilităţii României de a găzdui competiţia, s-a luat decizia desfăşurării acestei ediţii la Târgovişte”, a explicat Ionuţ Dina, care a vorbit în termeni deosebiţi despre implicarea Ministerului tineretului şi sportului în organizarea şi finanţarea întrecerii, alături de federaţia de resort.

În ce priveşte rezultatele obţinute, antrenorul federal a ţinut să se declare foarte mulţumit de ceea ce s-a obţinut, în condiţiile în care obiectivul României era obţinerea a 4 medalii de aur, 4 de argint şi minim 3 de bronz, însă “nici noi nu ne aşteptam ca echipa să meargă atât de bine şi să  reuşim 13 medalii de aur! Iar Flori Chiar şi Paula Paraschiv au confirmat încă o dată, dar este îmbucurător că au apărut aceşti tineri, care au arătat calităţi şi au reuşit prestaţii foarte bune la această competiţie”.

Reamintim faptul că la Campionatul European de fotbal-tenis pentru seniori şi juniori desfăşurat în România, în perioada 18-22 noiembrie a.c., echipa naţională a României, pregătită şi coordonată de antrenorul alexăndrean Ionuţ Dina a obţinut 13 medalii de aur, din tot atâtea posibile.

 

Rezultatele obţinute de sportivii teleormăneni la Campionatul European de fotbal-tenis 2015, au fost:

* sportivi legitimaţi la CS Viitorul 003 Alexandria

– Florina Chiar (cinci medalii de aur – probele simplu, dublu, triplu senioare, dublu, triplu mixt seniori);

– Paula Paraschiv (patru medalii de aur – probele dublu, triplu senioare, dublu, triplu mixt seniori);

– Răzvan Molea (o medalie de aur – dublu juniori);

– Ionuţ Croitoru (o medalie de aur – triplu juniori);

– Denisa Chenescu (o medalie de aur – trilplu U-21 mixt);

* sportivă legitimată la CS Cobra Topaz Bucureşti

– Beatrice Delcioiu (o medalie de aur – triplu seniori mixt).

One Comment

  1. Ionuț Dina (subsemnatul) a fost conducătorul delegației, nu și coordonatorul loturilor naționale ale României, pentru asta trebuie să îi mulțumim domnului Da Luz Tavares, care, pe lângă coordonarea organizării acestei ediții de Campionat European, a coordonat și pregătirea loturilor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.