Sport

Fotbal feminin – Universitatea Alexandria a promovat în Superliga de fotbal!

Zilele trecute s-au disputat jocurile etapei a 4-a din faza play-off a campionatului Ligii 1 de fotbal feminin. În grupa de sud a competiţiei, sportivele de la Universitatea Alexandria, pregătite de Călin Pistolea, au avut o deplasare importantă, la Constanţa (pe terenul gazdelor de la Selena ŞN), unde au reuşit să se impună cu un scor categoric, 3-0, prin care îşi asigură primul loc în clasament. Mai mult, prin acest succes de la malul mării, echipa din Alexandria este matematic câştigătoare a grupei Sud din play-off, asigurându-şi promovarea în Superliga naţională. Această performanţă, obţinută cu două etape înainte de finalul sezonului, a demonstrat că fotbalul feminin în Alexandria este în ascensiune în ultimul timp, iar preocuparea existentă pentru acest segment aduce rezultate la nivel naţional. Cât priveşte lotul de jucătoare pe care antrenorul Călin Pistolea mizează la nivel naţional, acesta cuprinde multe jucătoare încă tinere, care pot evolua mulţi ani la un nivel ridicat şi pot menţine pe Universitatea Alexandria în elita fotbalului feminin naţional.

“Felicit fetele pentru atitudinea pe care au avut-o în cursul acestui campionat. am dovedit că merităm să jucăm anul viitor în Superligă. Toate aceste rezultate nu sunt întâmplătoare, ele sunt rodul muncii noastre de un an de zile. Mulţumim celor care ne-au încurajat şi ne-au fost aproape în tot acest timp şi îi aşteptăm lângă noi la ultimul meci de casă, pe 8 iunie, pentru a sărbători împreună promovarea!” – Călin Pistolea, antrenor Universitatea Alexandria

 

– Selena ŞN Constanţa – Universitatea Alexandria             0-3 (A. Vasile, F. Chiar, N. Deca); pentru Universitatea Alexandria au jucat: G. Prunaru, I. Streche, O. Dumitrache, P. Jderu (B. Delcioiu), M. Mazilescu, An. Nica, N. Deca, I. Săvescu, Al. Nica, F. Chiar, A. Vasile.

Într-un alt joc din etapa a 4-a, Oţelul Galaţi – Viitorul Buzău 4-1.

Clasament

1. Universitatea Alexandria          4          4          0          0          18-5      15

2. Oţelul Galaţi                           4          2          1          1          11-7      8

3. Selena ŞN Constanţa             4          1          1          2          8-9        4

  1. ViitorulBuzău                        4          0          0          4          4-20      2

Ultimele jocuri pentru echipa din Alexandria în acest sezon sunt contra echipelor din Buzău (pe 1 iunie) şi Galaţi (pe 8 iunie).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.