Sport

Fotbal feminin, U-15 Universitatea Alexandria a câştigat turneul de zonă şi se califică la faza finală!

În zilele de 15 şi 16 decembrie a.c., la Sala sporturilor din Alexandria s-au disputat jocurile turneului de zonă al campionatului naţional de fotbal feminin pentru sportive sub 15 ani (under 15), la care au participat cinci echipe din zona de sud a ţării. Gazda turneului, Universitatea, echipă pregătită de antrenorii Cornel sandu şi Călin Pistolea, a ţinut să îşi respecte blazonul în faţa propriilor suporteri şi să confirme că experienţa acumulată de acele sportive care au jucat deja la nivel de Liga 1 îşi va spune cuvântul.  Iar prestaţia echipei, urmărită de un public destul de numeros (format în mare parte din părinţi, prieteni, colegi ai sportivelor), a confirmat că pretenţiile sunt justificate. Conducătorul clubului din Alexandria, Adrian Cioacă, cel care a avut un rol important în organizarea turneului de Under 15, a ţinut să precizeze următoarele: “Pentru noi, care suntem la început de drum, este o performanţă deosebită, am reuşit să câştigăm etapa de zonă şi să ne calificăm pentru etapa naţională fără înfrângere. Mă bucur pentru acest rezultat, dar ştiu că avem încă mult de muncă pentru a obţine rezultate la nivel naţional”.

După câştigarea etapei de zonă, Universitatea Alexandria şi-a asigurat calificarea pentru faza naţională a campionatului Under 15 (s-au calificat primele două clasate la cele două turnee de zonă, de la Alexandria şi Baia Mare), care se va disputa în luna martie 2013, pe un teren care va fi anunţat ulterior de FRF.

În privinţa competiţiei în sine, nivelul fotbalistic a fost destul de bun, echipele prezente au arătat că ştiu destul de bine “ce înseamnă” fotbalul, altfel un sport care ia amploare tot mai mare, la nivel naţional, în rândul fetelor.

 

Rezultatele echipei Universitatea Alexandria la turneul de zonă disputat în perioada 15/16 decembrie a.c.:

– Universitatea Alexandria – CSS Târgovişte 0-0;

– CSS Buzău – Universitatea Alexandria 2-0;

– Universitatea Alexandria – Real Craiova 6-0;

– Fairplay Bucureşti – Universitatea Alexandria 1-3.

Clasament final

1. Universitatea Alexandria 10p;

2. Fairplay Bucureşti 9p;

3. CSS Târgovişte 7p;

4. Viitorul Buzău 3p;

5. Real Craiova 0p.

S-au calificat pentru turneul final echipele Universitatea Alexandria şi Fairplay Bucureşti. (B. Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.