Politic

Fostul viceprimar al orașului Videle, Marius Nedelcu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și 90 de zile muncă în folosul comunității la Primăria Videle

Marius Nedelcu, fost viceprimar al orașului Videle, trimis în judecată pentru luare de mită a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității, în data de 11 noiembrie 2016, de către Tribunalul Teleorman.

În sentința dată de judecătorii Tribunalului Teleorman se arată că instanța respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Nedelcu Florin Marius, de schimbare a încadrării juridice a faptei și îl condamnă pe inculpatul Nedelcu Florin Marius, fără antecedente penale, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și îi aplică acestuia pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit.a,b,g Cod penal, respectiv a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și g) dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 4 ani.

În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei de 3 (trei) ani închisoare aplicată inculpatului sub supraveghere, pe o durată de 4 ani. În această perioadă, inculpatul Nedelcu Florin Marius va respecta următoarele măsuri de supraveghere,  respectiv: a)  să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)        să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Totodată, Nedelcu Florin Marius va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, la primăria de domiciliu, respectiv Primăria oraşului Videle, judeţul Teleorman.

De altfel, instanța de judecată a dispus și confiscarea sumei de 23.000 lei și menținerea sechestrului asigurator dispusă prin ordonanţa din 10.05.2016 asupra autoturismului Mazda 3, cu număr de înmatriculare TR-23-SBY, din anul 2008, culoare albastră, serie şasiu JMZBK14J281739068, aparţinând inculpatului Nedelcu Florin Marius și-l obligă pe fostul viceprimar la plata sumei de 5000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Nedelcu Florin are drept de apel asupra soluției date de judecătorii Tribunalului Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.